Η Βιέννη η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς!-Ποια έρχεται τελευταία και καταϊδρωμένη

Δείτε αναλυτικά τον ετήσιο κατάλογο της Mercer- Πρώτη ανάρτηση: 14-03-2017 15:03

Η Βιέννη η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς!

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε η Βιέννη την πρώτη θέση στον ετήσιο κατάλογο της εταιρίας συμβούλων Mercer, των πόλεων που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ στην ίδια λίστα φιγουράρει και η Αθήνα, που βρίσκεται στην 87η θέση.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ Ιnstagram: vienna_austria

 

Για ποιο λόγο η μεγαλοπρεπής πρωτεύουσα της Αυστρίας στον ποταμό Δούναβη, θεωρείται ιδανική; ΄

Σύμφωνα με την έρευνα, οι 1,8 εκατομμύρια κάτοικοι της Βιέννης ωφελούνται από την κουλτούρα των καφενείων και μουσείων, θεάτρων και πολλαπλών θεάτρων όπερας της πόλης. Τα ενοίκια και τα μεταφορικά μέσα της πόλης, της οποίας η αρχιτεκτονική έχει επηρεαστεί έντονα από το παρελθόν της στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Αψβούργων, είναι φθηνά συγκριτικά με άλλες δυτικές πρωτεύουσες.

Μετά την Βιέννη, ακολουθεί η Ζυρίχη, το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το Μόναχο και το Βανκούβερ.

O κατάλογος με τις πρώτες 25 πόλεις

Η Σιγκαπούρη είναι η υψηλότερα βαθμολογημένη πόλη της Ασίας, στην 25η θέση, ενώ το Σαν Φρανσίσκο, στην 29η θέση, η καλύτερη των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην Αφρική η καλύτερη είναι το Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής, η οποία ισοβαθμεί με την ελληνική πρωτεύουσα στην 87η θέση.

Τα παγκόσμια κέντρα του Λονδίνου, Τόκιο, Παρισιού και της Νέας Υόρκης δεν κατάφεραν να αναρριχηθούν καν στις 30 καλύτερες πόλεις, μένοντας πίσω από τις περισσότερες μεγάλες γερμανικές, σκανδιναβικές, καναδικές, νεοζηλανδικές και αυστραλιανές πόλεις.

Η Βαγδάτη παραμένει στη τελευταία θέση στον κατάλογο. Τα κύματα της θρησκευτικής βίας έχουν ταράξει την ιρακινή πρωτεύουσα από την εισβολή του 2003 της οποίας ηγήθηκαν οι ΗΠΑ.

Ο κατάλογος με τις επόμενες 25

Έξι χρόνια ενός αιματηρού πολέμου στη Συρία έφεραν τη Δαμασκό στην έβδομη από το τέλος θέση, με τις υπόλοιπες θέσεις στο τέλος της λίστας να καταλαμβάνονται από την Μπανγκί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, το Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, το Χαρτούμ του Σουδάν και την Ντζαμένα του Τσαντ.

Να σημειώσουμε, ότι η εν λόγω έρευνα 231 πόλεων βοηθά εταιρείες και οργανισμούς να υπολογίσουν αμοιβές και επιδόματα δυσκολίας διαβίωσης για διεθνή στελέχη. Η εταιρεία κάνει χρήση δεκάδων κριτηρίων όπως πολιτική σταθερότητα, περίθαλψη, παιδεία, εγκληματικότητα, αναψυχή και μεταφορικά μέσα. Η φετινή έρευνα διεξήχθη, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου του 2016.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top