Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ! Είχε δοθεί εντολή για πυρ εναντίον των διαδηλωτών στο Ρότερνταμ

Στα άκρα οι σχέσεις Ολλανδίας – Τουρκίας λίγο πριν από τις ολλανδικές εκλογές και του τουρκικό δημοψήφισμα

 Είχε δοθεί εντολή για πυρ στο Ρότερνταμ

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Αχμέντ Αμπουταλέμπ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν έξω από το ολλανδικό προξενείο πραγματοποιούνταν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από Τούρκους κατοίκους της πόλης, είχε δώσει εντολή να αναπτυχθούν κομάντος και να ανοίξουν πυρ αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην ολλανδική κρατική τηλεόραση NOS, ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Ρότερνταμ με καταγωγή από το Μαρόκο, αποκάλυψε τα όσα έγιναν από τη στιγμή που οι ολλανδικές αρχές ειδοποιήθηκαν ότι η υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά, κατευθυνόταν οδικός από τη Γερμανία στο Ρότερνταμ για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της Ολλανδίας να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου.

«Όταν μάθαμε ότι η υπουργός Καγιά κατευθυνόταν στην Ολλανδία, αρχίσαμε να ψάχνουμε την αυτοκινητοπομπή της στους ολλανδικούς αυτοκινητοδρόμους. Τελικά τη βρήκαμε και της κόψαμε το δρόμο κοντά στο προξενείο» είπε ο Αμπουταλέμπ, τονίζοντας ότι τη συνόδευαν 12 άνδρες, αρκετά μεγαλόσωμοι.

«Ήταν τρομακτικό να βλέπεις πως ήταν μεγαλόσωμοι και ψηλοί και δεν ξέραμε αν ήταν οπλισμένοι ή όχι. Συνεπώς αποφασίσαμε να αναπτύξουμε μια ειδική μονάδα για να έχουμε το "πάνω χέρι" σε οτιδήποτε επρόκειτο να γίνει. Τους δώσαμε επίσης την έγκριση να πυροβολήσουν εφόσον χρειαζόταν», είπε.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μ. Ρούτε χαρακτήρισε «περίεργη» την απόφαση της Άγκυρας να επιβάλει κυρώσεις στην Ολλανδία.

«Το βρίσκω πολύ περίεργο που η Τουρκία επιβάλει κυρώσεις, όταν η Ολλανδία έχει κάθε λόγο να είναι πολύ πολύ θυμωμένη», είπε ο κ. Ρούτε μόλις έμαθε την απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύσει την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη στην Τουρκία και να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις σε ανώτατο επίπεδο.

«Κάνουμε ακριβώς αυτό που μας έκαναν. Δεν επιτρέπουμε σε αεροπλάνα στα οποία επιβαίνουν Ολλανδοί διπλωμάτες ή διπλωματικές αποστολές να προσγειωθούν στην τουρκική επικράτεια, ούτε να χρησιμοποιούν τον εναέριο μας χώρο», δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Νουμάν Κουρτουλμούς μετά τη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top