ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! Ο Τραμπ θα δει τον Ερντογάν

Τι είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν

Τραμπ Ερντογάν

Σε εξέλιξη βρίσκονται προετοιμασίες για να συναντηθούν πριν από την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Μάιο οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Ντόναλντ Τραμπ και Ταγίπ Ερντογάν αντίστοιχα. Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star, στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Άγκυρα, ο Καλίν υπογράμμισε ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, αλλά σημείωσε ότι οι προσπάθειες που γίνονται αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στο να συναντηθούν ακόμη και πριν από αυτήν.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση του Ισραήλ να τερματίσει τις «παράνομες εποικιστικές πολιτικές» σε παλαιστινιακά εδάφη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, και ο ίδιος ο κ.Ερντογάν είχε προηγουμένως καταδικάσει την ισραηλινή απόφαση να αυξηθούν οι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη, χαρακτηρίζοντάς την «απόλυτη πρόκληση».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τα σχέδιά του για την κατασκευή 3.000 επιπλέον κατοικιών σε ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Επίσης νομιμοποίησε αναδρομικά περίπου 4.000 ισραηλινές κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί σε ιδιωτικής ιδιοκτησίας παλαιστινιακή γη, προχωρώντας σε μια κίνηση που προκάλεσε την καταδίκη του ΟΗΕ και της Ε.Ε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top