Για νέο επεισόδιο μιλούν οι Τούρκοι - Γκρίζος Λύκος ο Γιλντιρίμ

Ένταση στα Ίμια και στο εσωτερικό της Τουρκίας

Το κλίμα των προκλήσεων συντηρεί ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, ο οποίος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, έκανε με το χέρι του το σήμα των σκληρών Τούρκων εθνικιστών "γκρίζων λύκων", όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Τα τουρκικά μέσα ισχυρίζονται ότι έγινε νέο επεισόδιο στα Ίμια, περίπου στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης. Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ένα τουρκικό κι ένα ελληνικό πλοίο ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο. Το επεισόδιο ξέσπασε όταν το ελληνικό πλοίο πλησίασε τα Ίμια, ενώ το τουρκικό έσπευσε να το αποτρέψει. Τα δυο πλοία ήρθαν κοντά σε απόσταση 100 μόλις μέτρων, μέχρι που μπήκε ανάμεσά τους σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Ένταση υπάρχει και στο εσωτερικό της Τουρκίας, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός προέβη σε μια πρωτοφανή χειρονομία, το σήμα των Γκρίζων Λύκων, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους συμμάχους του κόμματός του, καθώς στηρίζουν μαζί το «ναι» στο δημοψήφισμα.

Αποκορύφωμα, το δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet που αποκαλύπτει, με πρωτοσέλιδό της, ότι ο Ερντογάν, από την ημέρα κιόλας της απόπειρας πραξικοπήματος, ξεκίνησε ένα μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός παράλληλου στρατού.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top