Όταν η εξουσία έχει φαντασία: O Tραμπ επινόησε τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία

Πρωθυπουργός Σουηδίας: «Μα τι καπνίζει αυτός ο άνθρωπος;»-ΧΑΜΟΣ στο Twitter

Μπορεί πολλοί να κατηγορούν την Μελάνια Τραμπ για τις γκάφες της, αλλά… άλλος είναι ο γκαφατζής του Λευκού Οίκου!

Στον Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμαστε, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος επινόησε τρομοκρατική επίθεση στη Σουηδία, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, σχόλια αλλά και γέλια στο Twitter (και όχι μόνο).

Συγκεκριμένα, ο Πλανητάρχης κατά την διάρκεια επιθετικής ομιλίας του στη Φλόριντα, θέλοντας να υπερασπιστεί την πολιτική του κατά των προσφύγων και μεταναστών, είπε:

«Κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Γερμανία, κοιτάξτε τι συνέβη χθες βράδυ στη Σουηδία. Η Σουηδία, ποιος θα το πίστευε; Η Σουηδία. Δέχθηκαν πολλούς πρόσφυγες, και τώρα έχουν προβλήματα όπως δεν το φανταζόντουσαν ποτέ».

Αναφέρθηκε επίσης στις (πραγματικές) επιθέσεις των Βρυξελλών, της Νίκαιας και του Παρισιού.

Όπως είναι φυσικό, η παραπάνω «είδηση» αναμεταδόθηκε σε χρόνο dt μέσω Twitter, με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας, Καρλ Μπίλντ, να γράφει ένα tweet… όλα τα λεφτά:

«Η Σουηδία; Μια επίθεση; Τι κάπνισε;»

Ο Γκούναρ Χόκμαρκ, Σουηδός ευρωβουλευτής, απάντησε στο tweet ενός συμπατριώτη του λέγοντας:

«Χθες βράδυ στη Σουηδία, ο γιος μου έριξε το χοτ-ντογκ του στη φωτιά της κατασκήνωσης. Είναι πραγματικά θλιβερό».

Και φυσικά το τρολάρισμα στο διαδίκτυο συνεχίστηκε δίχως έλεος για τον Τραμπ.

Να αναφέρουμε πάντως, πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη της κυβέρνησης Τραμπ αναφέρονται σε ανύπαρκτες τρομοκρατικές επιθέσεις – κατά λάθος, όπως εξηγούν στη συνέχεια.

Για παράδειγμα, η σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ Κελιάν Κόνγουεϊ –η οποία επινόησε τον όρο «εναλλακτικά γεγονότα– αναφέρθηκε στη «σφαγή του Μπόουλινγκ Γκριν» σε συνέντευξή της. Εξήγησε στη συνέχεια πως ήθελε να πει για τους "τρομοκράτες του Μπόουλινγκ Γκριν", δύο Ιρακινούς οι οποίοι συνελήφθησαν το 2011 επειδή επιχείρησαν να στείλουν χρήματα και όπλα στην αλ-Κάιντα.

Ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, έκανε λόγο τρεις φορές μέσα σε μία εβδομάδα για την επίθεση στην Ατλάντα (Τζόρτζια) – προτού θυμηθεί ότι αυτή είχε γίνει στην πραγματικότητα στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top