Η καλλονή μαχήτρια που ο ISIS την έχει επικηρύξει-Δίνει ένα εκατομμύριο για το κεφάλι της

Η 23χρονη δεν είναι μια συνηθισμένη κοπέλα-Έχει σκοτώσει πάνω από 100 μαχητές του ισλαμικού κράτους

Με μια πρώτη ματιά, η Joanna Palani φαίνεται μια απλή, όμορφη κοπέλα, από αυτές που συναντάμε καθημερινά στο δρόμο, στη δουλειά στο Μετρό.

Ωστόσο τίποτα δεν είναι πάντα όπως φαίνεται, αφού αυτή η 23χρονη καλλονή που βλέπετε στις φωτογραφίες,  είναι ελεύθερη σκοπεύτρια και έχει σκοτώσει πάνω από 100 μαχητές του ISIS, με το ισλαμικό κράτος να την έχει επικηρύξει και να δίνει… 1.000.000 ευρώ για το κεφάλι της!

Ποια είναι όμως στην πραγματικότητα η Joanna; Είναι Δανέζα, έχει ιρακινή και κουρδική καταγωγή και τόσο ο μπαμπάς όσο και ο παππούς της, ήταν μαχητές των Peshmerga.

Πριν από λίγο καιρό η Joanna αποφάσισε να βοηθήσει τους Κούρδους να ανακόψουν τα κύματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Η 23χρονη σταμάτησε τις σπουδές της στην Κοπεγχάγη και κατέβηκε σε Συρία και Ιράκ για να πολεμήσει.

Κατά την επιστροφή της στην χώρα της, η 23χρονη έχει να αντιμετωπίσει έναν νέο μπελά, αφού εκτός από τον ISIS που την ψάχνει, κινδυνεύει με φυλάκιση (στη χώρα της) με κατηγορίες για τρομοκρατία.

Ο συνήγορος της 23χρονης δηλώνει ότι είναι αντιφατικό να κατηγορείται η 23χρονη για τρομοκρατία ενώ πολεμούσε κατά του ISIS και στο πλευρό ακόμα και Δανών στρατιωτών στην περιοχή. «Είναι ντροπή να είμαστε η πρώτη χώρα που θα τιμωρήσει κάποιον που πολέμησε στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων. Είναι τόσο υποκριτικό να την τιμωρήσουμε» εξηγεί ο συνήγορος της Joanna.

Να αναφέρουμε τέλος, πως η 23χρονη γεννήθηκε σε καταυλισμό προσφύγων του ΟΗΕ στο Ιράκ και σε μικρή ηλικία μετανάστευσε μαζί με την οικογένεια της στη Δανία. Η ίδια εξηγεί ότι πήγε για να πολεμήσει ώστε να ανακόψει την επέλαση του Ισλαμικού Κράτους και μεταξύ άλλων φέρεται να έσωσε πολλά γυναικόπαιδα που κρατούσε το ISIS για σκλάβους. Τώρα είναι κρατούμενη και πρόσφατα έστειλε το παρακάτω μήνυμα μέσω video. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top