«Πόρτα» έφαγε από τους Βρετανούς ο Τραμπ-Δεν τον αφήνουν να μιλήσει στη Βουλή

Πολλές οι αντιδράσεις για την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στη Βρετανία

Μπορεί προ ημερών να είδαμε τον Ντόναλντ Τραμπ να περπατά χεράκι-χεράκι με την Τερέζα Μέι κατά την επίσκεψη της Πρωθυπουργού της Βρετανίας στον Λευκό Οίκο, όμως ο εκπρόσωπος της Βουλής της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζει με την ίδια θέρμη τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Τζον Μπέρκαου, κατάφερε ένα νέο επικοινωνιακό χτύπημα στον Τραμπ, δηλώνοντας πως δεν θα του επιτραπεί να απευθύνει χαιρετισμό στη βρετανική Βουλή και συγκεκριμένα στην ιστορική αίθουσα του Westminster Hall.

Ο εκπρόσωπος της Βουλής, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αντιτίθεται σφοδρά» σε ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ στη Βουλή αλλά και πως η πρόσκληση σε αυτόν δεν ήταν «δικαίωμα» αλλά «τιμή την οποία πρέπει κάποιος να κερδίσει με την αξία του».

Πρόσθεσε δε, πως «θα ήμουν αντίθετος σε μια ομιλία Τραμπ και πριν την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ συγκεκριμένων μεταναστών, πολύ περισσότερο μετά από αυτήν», με αποτέλεσμα να δεχτεί ενθουσιώδες χειροκρότημα από τους περισσότερους βουλευτές (κάτι που είναι σπάνιο).

Ο κ. Μπέρκαου συνέχισε λέγοντας ότι η βρετανική βουλή αντιτίθεται στον «ρατσισμό και σεξισμό», καθώς και ότι υποστηρίζει την ισότητα έναντι του νόμου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Μάλιστα σημείωσε πως έχουν υπάρξει περιπτώσεις επίσημων επισκέψεων ηγετών κρατών κατόπιν βασιλικής πρόσκλησης, όπως αυτή που έχει απευθυνθεί στον Πρόεδρο Τραμπ, κατά τις οποίες δεν έγινε ομιλία στο Westminster Hall.

Στην επίσκεψη Τραμπ στη Μεγάλη Βρετανία, έχει ήδη αντιδράσει και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος σημείωσε πως το ταξίδι θα πρέπει να αναβληθεί μέχρι την ανάκληση της απαγόρευσης εισόδου μεταναστών από τις 7 μουσουλμανικές χώρες στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top