Τούρκος αξιωματικός ξεγυμνώνει τον Ερντογάν! «Ο τουρκικός στρατός δεν είναι πλέον δυνατός»

Συνέντευξη στο CNN υπό άκρα μυστικότητα

Η Τουρκία δείχνει στην Ελλάδα τα κοφτερά της δόντια, ξανά και ξανά, με σχεδόν καθημερινές προκλήσεις. Είναι όμως στ 'αλήθεια τόσο δυνατή όσο θέλει να φαίνεται; Ανώτατος αξιωματικός του τουρκικού στρατού στο ΝΑΤΟ, εκδιωγμένος από τον Ερντογάν, «ξεγυμνώνει» στο CNN, τις αδυναμίες της πολεμικής μηχανής της χώρας του.

Όπως λέει, «ο τουρκικός στρατός, το ναυτικό και κυρίως η αεροπορία έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό την μαχητική τους ικανότητα».

Και όλα αυτά, ενώ η Τουρκία διαβεβαιώνει τον πλανήτη ότι είναι ικανότατη και πλήρης για να αντιμετωπίσει την τζιχαντιστική λαίλαπα.

Ο αξιωματικός υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν έχει  αρκετούς πιλότους για είναι πλήρης ο στόλος για τις πτήσεις των F16, καθώς εκατοντάδες από αυτούς έχουν διωχθεί.

Ο ίδιος ζήτησε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του. Φοβάται για την ασφάλεια της οικογένειας του, για ενδεχόμενα αντίποινα σε αυτούς που αγαπά και εξακολουθούν να μένουν στην Τουρκία.

Όταν έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος βρισκόταν στην Ευρώπη όπου τον είχαν τοποθετήσει και έμαθε ότι αποπέμφθηκε, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι του.

«Μακάρι να μου είχε δοθεί η δυνατότητα, τουλάχιστον να μάθω τις κατηγορίες εναντίον μου και κάποια ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, για όσα με κατηγορούν», πρόσθεσε

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top