Δεν πίστευαν ότι ΘΗΛΑΖΕΙ- Την έβαλαν να τους δείξει το ΣΤΗΘΟΣ της στο αεροδρόμιο!

Τραυματική κι εξευτελιστική εμπειρία για μια νεαρή γυναίκα στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

Δεν πίστευαν ότι ΘΗΛΑΖΕΙ- Την έβαλαν να τους δείξει το ΣΤ

Μια 33χρονη γυναίκα από τη Σιγκαπούρη κινήθηκε νομικά κατά της γερμανικής αστυνομίας, καθώς υποστηρίζει ότι οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου την ανάγκασαν να πιέσει το στήθος της για να αποδείξει ότι θηλάζει.

Η Γκαγιαθίρι Μπόουζ, όπως είναι το όνομα της γυναίκας, είπε στο BBC ότι η εμπειρία ήταν «εξευτελιστική» κι ότι θα στραφεί επισήμως νομικά εναντίον της αστυνομίας.

Η αστυνομία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης θεώρησε τη γυναίκα ύποπτη, διότι είχε μαζί της ένα θήλαστρο αλλά όχι το μωρό της. Η γυναίκα ταξίδευε μόνη της κι ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση για το Παρίσι, όταν τη σταμάτησαν στο μηχάνημα ανίχνευσης στο γερμανικό αεροδρόμιο. Μόλις οι υπεύθυνοι είδαν στη χειραποσκευή της το θήλαστρο, άρχισαν τις ερωτήσεις: «Θηλάζετε;Τότε που είναι το μωρό σας; Το μωρό σας είναι στη Σιγκαπούρη;»

Οι αστυνομικοί έδειξαν μεγάλη δυσπιστία προς τη γυναίκα, παρ’ όλο που εκείνη επέμενε ότι η συσκευή ήταν ένα απλό θήλαστρο. Της πήραν το διαβατήριο και, στη συνέχεια, την οδήγησαν σε ένα δωμάτιο, όπου μια γυναίκα αστυνομικός της έκανε και άλλες ερωτήσεις. Στο ίδιο δωμάτιο, όπως λέει η 33χρονη, της ζήτησαν να αποδείξει ότι θηλάζει.
 

«Μου ζήτησε να ανοίξω την μπλούζα μου και να της δείξω το στήθος μου. Στη συνέχεια με ρώτησε πως και δεν έχω τοποθετήσει κάτι πάνω στο στήθος μου, εφόσον θηλάζω. Και απάντησα ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να βάλεις μόνιμα πάνω του, συνήθως βάζουμε στη θηλή το θήλαστρο και αυτό δουλεύει από μόνο του».

Η Μπόουζ, μάνατζερ σε μεταφορική εταιρεία και μητέρα ενός τρίχρονου παιδιού κι ενός μωρού επτά μηνών, υπέκυψε στις πιέσεις και δέχτηκε να πιέσει το στήθος της. «Βρισκόμουν σε σοκ, έκανα τις κινήσεις. Ήμουν εντελώς μόνη και δεν ήμουν σίγουρη τι θα μπορούσε να μου συμβεί αν αποφάσιζαν να μου δημιουργήσουν πρόβλημα. Μόνο όταν βγήκα από το δωμάτιο άρχισα να αντιλαμβάνομαι τι είχε μόλις συμβεί. Με πήραν τα κλάματα, ήμουν φοβερά αναστατωμένη».

Το επίμαχο θήλαστρο

Οι αστυνομικοί τής επέστρεψαν το διαβατήριό της, μόνο αφού εξέτασαν κι άλλο το θήλαστρο. Η γυναίκα αμέσως επιβιβάστηκε στην πτήση για Παρίσι, αφού έγραψε σε ένα χαρτί το όνομα της αστυνομικού.

Το περιστατικό, λέει η γυναίκα, διήρκεσε σχεδόν 45 λεπτά και ήταν «εξευτελιστικό» και «πολύ τραυματικό».

«Όταν τελικά με απάλλαξαν, τους είπα ότι δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης αυτός. Είπα “Ξέρετε τι μου κάνατε; με κάνατε να δείξω το στήθος μου;”. Η αστυνομικός απάντησε “ΟΚ, τώρα τελείωσε, παρακαλώ φύγετε”. Ήταν τελείως αδιάφορη, δεν φάνηκε να έχει τύψεις ή ενσυναίσθηση».

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης

O Κρίστιαν Άλτενχοφεν, εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής αστυνομίας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, είπε στο BBC ότι δεν μπορεί να σχολιάσει το γεγονός, λόγω «προστασίας δεδομένων».  Πρόσθεσε ότι «αν ανιχνευτεί κάποιο πιθανό ύποπτο εκρηκτικό, σε οποιοδήποτε σημείο ελέγχου του αεροδρομίου, τότε πρέπει να ψάξουμε και τις αποσκευές και το άτομο». 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top