ΠΡΟΚΛΗΣΗ δίχως ΟΡΙΑ από την Τουρκία! Σε non paper αποκαλούν την Ελλάδα «χώρα πραξικοπημάτων»!

Η προπαγάνδα των Τούρκων κλιμακώνεται

Σε non paper αποκαλούν την Ελλάδα «χώρα πραξικοπημάτων»!

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα είναι οι Τούρκοι, καθώς δεν μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, τους οποίους το τουρκικό καθεστώς θεωρεί προδότες και πραξικοπηματίες.

Έτσι μετά από το θρασύτατο show της Κυριακής στα Ίμια και τις εμπρηστικές δηλώσεις, με ένα non paper που φέρνει στο φως η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, η Τουρκία χαρακτηρίζει την Ελλάδα «χώρα πραξικοπημάτων».

Το σημείωμα αυτό κυκλοφόρησε τη Δευτέρα και στοχοποιεί όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τη Γερμανία, το Βέλγιο και ολόκληρη την ΕΕ, με αφορμή την απόρριψη των αιτημάτων έκδοσης όσων το καθεστώς θεωρεί τρομοκράτες και πραξικοπηματίες.

Η Τουρκία στο non paper αυτό παρουσιάζει τη χώρα μας ως χώρα, όπου τα πραξικοπήματα είναι… συνηθισμένα και υποστηρίζει ότι υπάρχει… «δάκτυλος κατασκοπείας», αφού οι 8 αξιωματικοί σύμφωνα με την Άγκυρα έχουν συμφωνήσει να δώσουν στις ελληνικές αρχές στοιχεία και πληροφορίες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ως αντάλλαγμα της μη έκδοσής τους.

Του τουρκικό κείμενο αναφέρει:

«Η Ελλάδα έχει υποφέρει από στρατιωτικά πραξικοπήματα στην ιστορία της όπως και η Τουρκία.

- Έχει κυβερνηθεί από την στρατιωτική χούντα μεταξύ του 1967-1974 και έχει περάσει 11 στρατιωτικά πραξικοπήματα και 8 απόπειρες πραξικοπήματος. 
- Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση των 11 μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO από την Ελλάδα
- Οι 8 από τους 11 πραξικοπηματίες, διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όταν η απόπειρα απέτυχε
- Η Ελλάδα που έχει υποφέρει από αρκετά στρατιωτικά πραξικοπήματα, αρνήθηκε το αίτημα έκδοσης των 8. 
- Υποστηρίζεται ότι ο πιο σημαντικός λόγος που η Ελλάδα προστατεύει του πραξικοπηματίες, είναι επειδή συμφώνησαν να προσφέρουν στην Ελλάδα απόρρητες στρατιωτικές πληροφορίες για τον τουρκικό Στρατό. 
-Η παρούσα κατάσταση δίνει την εντύπωση ότι η Ελλάδα ποινικοποιεί τα στρατιωτικά πραξικοπήματα μόνο όταν υποφέρει η ίδια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top