Η Άγκυρα ΒΡΥΧΑΤΑΙ και ΑΠΕΙΛΕΙ την Ελλάδα: «Από εδώ και πέρα θα σας φερόμαστε το ίδιο»

Δεν μπορεί να χωνέψει τη μη έκδοση των «8»

Η Άγκυρα ΒΡΥΧΑΤΑΙ και ΑΠΕΙΛΕΙ την Ελλάδα

Συνεχίζει την επιθετική της ρητορική η Τουρκία μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει του 8 Τούρκους αξιωματικούς που αυτομόλησαν στην Ελλάδα μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγ σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι, τόνισε ότι η απόφαση αυτή θα βλάψει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με απειλητικό ύφος, απευθυνόμενος στην Ελλάδα είπε:

«Από εδώ και πέρα, θα συμπεριφερόμαστε το ίδιο σε όσους μας συμπεριφέρονται έτσι και θα απαντάμε αντίστοιχα».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μποζντάγ ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει δείξει μέχρι τώρα μια θετική προσέγγιση στα αιτήματα έκδοσης που έχει απευθύνει η Τουρκία και επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιτρέπει στους Κούρδους και τους αριστερούς του DHKP-C να έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης στο έδαφός της.

Εκτόξευσε επίσης πυρά εναντίον άλλων ευρωπαϊκών χωρών που δεν εκδίδουν αυτούς που η Τουρκία θεωρεί εγκληματίες, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα και η Ιντερπόλ αρνείται να συλλάβει μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Όσους βλάπτουν την Τουρκία, τους χαϊδεύουν. Μόνο ανεξάρτητη δικαιοσύνη και αμεροληψία δεν είναι αυτό. Η Ελλάδα και η Γερμανία ποτέ δεν απάντησαν στα αιτήματά μας για τους Γκιουλενιστές. Η Μέρκελ τους προστατεύει στη Γερμανία», είπε ο Μποζντάγ.

Αναφερόμενος τέλος στο show που έδωσε η Τουρκία την Κυριακή στα Ίμια απέφυγε να τη συνδέσει με την μη έκδοση των 8 στρατιωτικών, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ ήταν στο πλαίσιο επιθεώρησης και δεν είχε πολιτική διάσταση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top