ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για τη ΣΦΑΓΗ σε Τζαμί στον Καναδά

Έξι νεκροί και 17 τραυματίες

Φωνάζοντας ο Αλλάχ είναι μεγάλος δυο ένοπλοι σκόρπισαν τον θάνατο και τον τρόμο σε τέμενος του Κέντρου Ισλαμικής Κουλτούρας στο Κεμπέκ κατά τη διάρκεια της βραδινής προσευχής, την Κυριακή.

Οι δυο ένοπλοι άνοιξαν αδιακρίτως πυρ κατά των περίπου 40 πιστών, σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας 17 άλλους (μεταξύ των οποίων και παιδιά), πέντε από τους οποίους νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό ένας από τους συλληφθέντες είναι μαροκινής καταγωγής ενώ και οι δυο είχαν προφορά των κατοίκων του Κεμπέκ και είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Λαβάλ.

Την επίθεση καταδίκασε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, χαρακτηρίζοντάς την «τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των μουσουλμάνων».

Οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία και τώρα εξετάζονται τα κίνητρά τους.

Και η αστυνομία, όπως και ο πρωθυπουργός, χαρακτήρισαν την επίθεση τρομοκρατική.

Μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε σε ενημέρωση εκπρόσωπος της αστυνομίας, «δεν υπάρχουν ενδείξεις πως υπήρξαν άλλοι δράστες».

Πάντως, τα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας της περιοχής δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα με τους υπόλοιπους κατοίκους του Κεμπέκ.

Αρχικά, έγινε γνωστό ότι οι νεκροί ήταν πέντε ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας έκανε λόγο για τρεις δράστες.  Αργότερα όμως η αστυνομία ανακοίνωσε τις συλλήψεις δυο υπόπτων.

Όπως έγινε γνωστό οι έξι νεκροί ήταν ηλικίας 35 ως 70 ετών. 

Οι γαλλόφωνοι εθνικιστές του Κεμπέκ αποστασιοποιούνται από την επίθεση στο τέμενος

Οργανώσεις γαλλόφωνων εθνικιστών του Κεμπέκ, που αρνούνται τoν χαρακτηρισμό τους ως «ακροδεξιές», έσπευσαν να πάρουν αποστάσεις από τους δράστες επίθεσης που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων σε ισλαμικό τέμενος στην καναδική πολιτεία.

«Η βία δεν είναι η λύση που προκρίνουμε», ανέφερε στη διάρκεια της νύχτας η Federation des Quebecois de souche ((FQS - Ομοσπονδία Γηγενών Κατοίκων του Κεμπέκ), που αυτοχαρακτηρίζεται «εθνικιστική».

 «Απέναντι στην ισλαμοποίηση, πλήρης διακοπή της μετανάστευσης», αναγράφεται στις αφίσες αυτής της ομάδας που δηλώνει ότι δεν είναι «εξτρεμιστική».

 Η Atalante Quebec, μια άλλη ομάδα που πρεσβεύει «την αναγέννηση της εθνικής ταυτότητας του Κεμπέκ», υιοθετεί την ανακοίνωση της FQS λέγοντας ότι συμμερίζεται «100% το μήνυμα».

Χωρίς να γνωρίζουν σε αυτό το στάδιο τα αποτελέσματα της έρευνας, η FQS και η Atalante Quebec «κατήγγειλαν σθεναρά» μια ενέργεια που μόνο «βαθιά διαταραγμένα πρόσωπα» θα μπορούσαν να διαπράξουν.

Η La Meute «καταδικάζει κάθε πράξη βίας απέναντι σε οιονδήποτε», υπογραμμίζοντας ότι «το Κεμπέκ είναι μια μη βίαιη κοινωνία». Η ομάδα, η οποία υποστηρίζει ότι αριθμεί σχεδόν 3.000 μέλη, δηλώνει ότι προασπίζεται τις αξίες και τα θεμέλια του έθνους «έτσι ώστε το μέλλον των παιδιών μας να μην βρεθεί στα χέρια του ριζοσπαστικού Ισλάμ που τάσσεται υπέρ της σαρία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top