«Γκιουλενιστής» αποταγμένος αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη;

Αναζητούνται τα κίνητρα της ψυχρής εκτέλεσης του Ρώσου αξιωματούχου

«Γκιουλενιστής» αποταγμένος αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη;

Πρώην αστυνομικός, ο οποίος είχε αποταχθεί από το σώμα στο πλαίσιο των μαζικών εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου φέρεται να ήταν ο 22χρονος Μερτ Αλτιντάς, ο οποίος τη Δευτέρα δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ.

Όπως αναφέρει το Haberturk, το καθεστώς Ερντογάν, υποψιαζόταν ότι ο Αλτιντάς είχε σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, αν και σύμβουλος του μουσουλμάνου ιερωμένου απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς, χαρακτηρίζοντάς τους γελοίους.

 

 

Μάλιστα ο δήμαρχος της Άγκυρας ήταν εκείνος που ανέφερε πρώτος ότι ο 22χρονος δράστης ήταν Γκιουλενικός, όμως λογαριασμοί στο Twitter που στηρίζουν το PKK ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή ο Αλτιντάς ήταν οπαδός του Ερντογάν.

Προς απόδειξη μάλιστα των ισχυρισμών αυτών, δημοσιεύουν και φωτογραφίες του δράστη μπροστά από το έμβλημα του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν, ενώ οι διαχειριστές των λογαριασμών αυτών υποστηρίζουν ότι ο 22χρονος είχε εργαστεί πολλές φορές ως φρουρός σε συγκεντρώσεις του Τούρκου προέδρου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top