Εκλογή Τραμπ: Ποιοι θέλουν νεκρούς εκλέκτορες;

Δέχονται μηνύματα μίσους από φανατικούς που αντιτίθενται στην εκλογή του

Εκλογή Τραμπ: Ποιοι θέλουν νεκρούς εκλέκτορες;

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να αναδείχθηκε νικητής των αμερικανικών εκλογών, όμως για την είσοδό του στο Λευκό Οίκο θα πρέπει να το αποφασίσουν οι 538 εκλέκτορες.

Σήμερα λοιπόν θα συνέλθει το Σώμα των Εκλεκτόρων και οι ψήφοι τους θα καταμετρηθούν δυόμιση εβδομάδες αργότερα.

Όμως αρκετοί εκλέκτορες καταγγέλλουν ότι δέχονται βροχή απειλητικών μηνυμάτων, ώστε να μην επικυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο περιοδικό Politico, ο Ρεπουμπλικανός εκλέκτορας από το Μίσιγκαν, Τζιμ Ρόαντς, έκανε λόγο για τρομοκρατία.

(O Ρεξ Τέτερ)

«Ουδέποτε φαντάστηκα πώς μπορεί να τύχει ένας άνθρωπος τέτοιας μεταχείρισης. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει πια», είπε καταγγέλλοντας ότι η εταιρεία που έχει παρουσίασε μείωση του κύκλου εργασιών της λόγω των απειλών που δέχεται.

Όπως είπε, μέσα σε μόλις δύο 24ωρα παρέλαβε στο σπίτι του  δεκάδες απειλητικές επιστολές για τη ζωή του, όπως επίσης και emails.

(Ο Κρίστοφερ Σάπραν)

Στο ίδιο κλίμα και ο Κρίστοφερ Σάπραν, ο οποίος όπως είπε, δέχθηκε καταιγισμό από βρισιές και απειλές κατά της ζωής του από αγνώστους. Μάλιστα ο Σάπραν είναι ο μοναδικός που έχει πει ανοιχτά ότι δεν θα ψηφίσει τον Τραμπ.

Σύμφωνα με το Politico, οι επιθέσεις μίσους και από τα δύο στρατόπεδα είχαν κυρίως στόχο Ρεπουμπλικανούς εκλέκτορες.

Χιλιάδες είναι τα spam mails που καταφθάνουν στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία πολλών εκλεκτόρων, ενώ υπάρχουν και άλλοι που ισχυρίζονται ότι ακραίοι Ρεπουμπλικανοί ασκούν πιέσεις στους εκλέκτορες, καλώντας τους να δείξουν πίστη και αφοσίωση στο κόμμα και τον υποψήφιό του.

Ο ίδιος ο Τραμπ, μέσω Twitter, επιτέθηκε σε όσους απειλούν τους εκλέκτορες που είναι υπέρ της εκλογής του και προειδοποίησε ότι αν και οι δικοί του οπαδοί «απειλήσουν τους εκλέκτορες όπως κάνουν αυτοί που έχασαν τις εκλογές θα αξίζουν περιφρόνησης και ύβρεων».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top