Ο Τραμπ ΡΕΖΙΛΕΨΕ τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Αμερικής! Κάλεσε σπίτι του CNN, NBC και δείτε τι...ΕΓΙΝΕ

Και αυτό είναι μόνο η αρχή...

Ο Τραμπ ΡΕΖΙΛΕΨΕ τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Αμερικής! Κάλεσε σπίτι του CNN, NBC και δείτε τι...ΕΓΙΝΕ

Τι άλλο μας περιμένει… αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις εδώ και δύο εβδομάδες εκλεγμένος, αλλά δεν έχει πάρει καν επίσημα (και ούτε θα πάρει μέχρι τον Φεβρουάριο) τον τίτλο του Πλανητάρχη!

Παρόλα αυτά, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το πρώτο δείγμα του πόσο εκδικητικός είναι – και πόσο μπορεί να γίνει: κάλεσε στο σπίτι του τα μεγαλύτερα αμερικανικά μέσα και τους σέρβιρε την εκδίκησή του, τους έκανε, δηλαδή, αυτό που τόσους μήνες προεκλογικά θεωρούσε ότι έκαναν στον ίδιο: τους ξεφτίλισε!

Πρώτο δείγμα ήταν η δημόσια αντιπαράθεσή του με τους New York Times μέσω twitter, που είναι τουλάχιστον αστεία, μπροστά στα όσα έγιναν στο υπερπολυτελές διαμέρισμά του στον Πύργο Trump στο Μανχάταν και θα κάνουν αρκετούς δημοσιογράφους και στελέχη αμερικανικών μέσων να εισηγηθούν για… βαρεά και ανθυγιεινά – και ποιος να τους κατηγορήσει;

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε στον Πύργο του δημοσιογράφους και στελέχη των CNN, NBC, ABC, Fox News, CBS και MSNBC. Το πλάνο – που δεν τηρήθηκε ποτέ τελικά – ήταν να συναντηθούν in cognito για μια ώρα, να τα πούνε, αλλά όλα όσα θα ειπωθούν να μείνουν μεταξύ τους.

Πώς να μείνουν κρυφά, όμως, όλα όσα εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας; Και πόσο εύκολα δε θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αν δεν ήταν εμπλεκόμενος ο Ντόναλντ Τραμπ – που έχει ήδη πολλάκις δώσει δείγματα;

Και όλα αυτά, έχουν βγει με λεπτομέρειες που σοκάρουν από τη New York Post. Δυστυχισμένοι μεν που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, περιχαρείς δε που μπορούν με τη σειρά τους να τον δώσουν στεγνά και να δημοσιοποιήσουν τα… χαΐρια του, δύο πηγές δήλωσαν στην NY Post πως ήταν σαν «γαμ@@μένο εκτελεστικό απόσπασμα». Και μαζί τους ήταν και ακόμα 30 με 40 εκπρόσωποι της ελιτ της αμερικανικής δημοσιογραφίας, που βρέθηκαν στο… απόσπασμα του Τραμπ.

trump_media.jpg

Οι παρουσιαστές του CNN, Lester Holt (δεξιά) και Wolf Blitzer (κέντρο)



«Ο Τραμπ άρχισε από τον πρόεδρο του CNN, Τζέφ Ζούκερ και είπε: "μισώ το δίκτυό σας, όλοι στο CNN είναι ψεύτες και θα έπρεπε να ντρέπεστε"» δήλωσε μια από τις πηγές και με τις προσθήκες της, τα επιβεβαίωσε και η δεύτερη: «Η συνάντηση ήταν μια σκέτη καταστροφή. Τα στελέχη των media και οι παρουσιαστές πήγαν στη συνάντηση νομίζοντας ότι θα συζητούσαν την πρόσβαση που θα έχουν στην κυβέρνηση Τραμπ αλλά αντίθετα ο Τραμπ τους ξεγύμνωσε».

trump_media1.jpg

Ο πρόεδρος του Fox News Bill Shine


«Ο Τραμπ έλεγε συνέχεια "είμαστε σε δωμάτιο γεμάτο από ψεύτες, τα ανήθικα (ΜΜΕ), τα κατάλαβαν όλα λάθος". Απευθυνόταν σε όλους στο δωμάτιο αποκαλώντας τα μεσα ανήθικα, δόλια και ψεύτες. Μίλησε ονομαστικά στον Τζεφ Ζούκερ και του είπε ότι όλοι στο CNN ήταν ψεύτες και το δίκτυό του είναι ένα δίκτυο από ψεύτες», συνέχισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας: «Δεν ονομάτισε την Κέιτ Ταρ (ρεπόρτερ του NBC) αλλά μίλησε για μια ανταποκρίτρια, που τα κατάλαβε όλα λάθος, μετά αναφέρθηκε σε κάποια δημοσιογράφο ενός δικτύου που έβαλε τα κλάματα όταν έχασε η Χίλαρι, η οποία ήταν μια από τις "οικοδέσποινες ενός debate και η οποία ήταν η Μάρθα Ράντατζ, που ήταν επίσης παρούσα».

Σκεφτείτε όταν θα… φορέσει και το «Πλανηταρχικό» του στέμμα τι έχουν να δουν τα μάτια μας…

trump_media2.jpg
Ο παρουσιαστής του CBS Charlie Rose


Την Τρίτη ο κλήρος «έπεσε» στους New York Times

Σιγά να μην είχε τέλος ο «πόλεμος» που ξεκίνησε ο Τραμπ με τα μέσα! Συγκεκριμένα, την Τρίτη είχε προγραμματισμένη συνάντηση όχι με δημοσιογράφους, αλλά με την ηγεσία των New York Times.

Και ήρθε η ώρα για να τους… πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, μιας και η εφημερίδα έχει συγκρουστεί μαζί του δημόσια ουκ ολίγες φορές.

Μπορεί όλοι να είχαν ετοιμαστεί, να ήταν όλα στημένα στην εντέλεια, αλλά ο «αποφασίζω και διατάζω» πρόεδρος των ΗΠΑ τα ακύρωσε και δε δίστασε να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter για να το κάνει.

«Ακύρωσα τη συνάντηση με τους αποτυχημένους New York Times όταν άλλαξαν οι όροι και οι συνθήκες της συνάντησης την τελευταία στιγμή. Καθόλου ευγενικό» έγραψε και συνέχισε, βγάζοντας στους μόλις 140 χαρακτήρες που χωράει ένα τουίτ όλη του την κακία: «Οι αποτυχημένοι New York Times μόλις ανακοίνωσαν ότι τα παράπονα για εκείνους έχουν φτάσει σε υψηλό 15 ετών. Μπορώ να το καταλάβω, αλλά προς τι ανακοίνωση;».

trump_media3.jpg
Ο παρουσιαστής του ABC Τζορτζ Στεφανόπουλος


Ας μην είμαστε υπερβολικοί, όμως. Ο Τραμπ τους έκανε τη χάρη και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθούν εκ νέου, αφήνοντας ωστόσο ξανά το δηλητήριό του, λέγοντας ότι η εφημερίδα συνεχίζει να καλύπτει τα θέματα που τον αφορούν με τον ίδιο «κακό» τρόπο!

Αναπάντητη αυτή η επίθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα μπορούσε να μείνει: «Δεν είχαμε ενημερωθεί πως η συνάντηση ακυρώθηκε μέχρι που είδαμε το tweet του εκλεγμένου προέδρου. Δεν αλλάξαμε τους κανόνες και δεν προσπαθήσαμε καν. Εκείνοι (προφανώς οι συνεργάτες του Τραμπ) προσπάθησαν (σ.σ. να αλλάξουν τους όρους της συνάντησης) χθες, ζητώντας μόνο μια ιδιωτική συνάντηση και όχι on the record, στην οποία αρνηθήκαμε να συμφωνήσουμε. Στο τέλος, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως θα επιστρέφαμε στο αρχικό σχέδιο μιας μικρής off the record συνάντησης με τους ρεπόρτερ και τους αρθρογράφους» έγραψαν οι New York Times.

Αυτό που είναι ίσως πιο εξωφρενικό από τον ξεκάθαρα προκλητικό Τραμπ είναι ότι όλοι έμειναν στήλη άλατος και δεν ακούστηκε ούτε μισή απάντηση!

Ε ρε γλέντια!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top