Βερολίνο: Διαδηλωτές έσκαψαν τάφους συμβολικά έξω από το Κοινοβούλιο

Ήθελαν να καταγγείλουν την τραγωδία με τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη

Βερολίνο: Διαδηλωτές έσκαψαν τάφους συμβολικά έξω από το Κοινοβούλιο

​Περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στο Βερολίνο και μάλιστα, μερικοί από αυτούς έσκαψαν συμβολικά μέχρι και τάφους απέναντι από το Κοινοβούλιο, για να καταγγείλουν την τραγωδία με τους μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Το «Κέντρο για την πολιτική ομορφιά», μία συλλογικότητα Γερμανών ακτιβιστών καλλιτεχνών, σχεδίαζε αρχικά να πάει μπροστά στα γραφεία της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για να θάψει εκεί πτώματα μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στα σύνορα της Ευρώπης. Η πόλη του Βερολίνου όμως απαγόρευσε τη διαδήλωση αυτή.

Έτσι, οι διαδηλωτές έσκαψαν δεκάδες μικρές τρύπες πάνω στο γρασίδι απέναντι από το Ράιχσταγκ, το ιστορικό κτίριο του Κοινοβουλίου και φύτεψαν σταυρούς φωνάζοντας συνθήματα όπως «Τα σύνορα σκοτώνουν» και «Τα φρούρια πέφτουν». Έφεραν επίσης τρία φέρετρα, που ήταν άδεια, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πλειονότητα των διαδηλωτών διαλύθηκε στη συνέχεια έπειτα από εντολές των αστυνομικών δυνάμεων, όμως μία «μικρή μειονότητα» συνελήφθη για διατάραξη της δημόσιας τάξης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top