ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται κρατούμενος που είναι στην απομόνωση εδώ και 43 χρόνια

Έχει δικαστεί δύο φορές για το θάνατο δεσμοφύλακα

ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται κρατούμενος που είναι στην απομόνωση εδώ και 43 χρόνια

​Το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε την αποφυλάκιση του 68χρονου κρατουμένου Αλφρεντ Γούντφοξ, ο οποίος βρίσκεται στην απομόνωση εδώ και 43 χρόνια.

Ο Άλφρεντ Γούντφοξ βρίσκεται στην απομόνωση στην φυλακή της πολιτείας της Λουιζιάνα, την επονομαζόμενη «Ανγκόλα» ή «Αλκατράζ του Νότου» από τις 18 Απριλίου 1972, έπειτα από στάση των κρατουμένων που οδήγησε στον θάνατο δεσμοφύλακα.

Ο ίδιος έχει δικαστεί δύο φορές, ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες. Ο δικαστής Τζέιμς Μπρέιντι διέταξε την άνευ όρων απελευθέρωσή του και απαγόρευσε τη διεξαγωγή τρίτης δίκης με το επιχείρημα ότι δεν θα είναι δίκαιη.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε αποφασίσει την απελευθέρωση του κρατουμένου, αλλά η δικαστική απόφαση ακυρώθηκε με νεότερη δικαστική απόφαση σε πολιτειακό επίπεδο.

Ο Άλφρεντ Γούντφοξ είναι ο τελευταίος από τους τρεις κρατούμενους, οι οποίοι ήταν γνωστοί ως «Angola Three». Οι άλλοι δύο, ο Ρόμπερτ Κινγκ και ο Χέρμαν Ουάλας, απελευθερώθηκαν το 2001 και το 2013 αντίστοιχα. Οι τρεις υπήρξαν μέλη των Μαύρων Πανθήρων και υποστήριζαν ότι φυλακίστηκαν για εγκλήματα που δεν είχαν διαπράξει.

Ο δικαστής Μπρέιντι επικαλέσθηκε «εξαιρετικές περιστάσεις» στην απόφασή του για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Αλφρεντ Γούντφοξ: την ηλικία του, την κατάσταση της υγείας του, την κράτησή του σε απομόνωση επί τέσσερις δεκαετίες και το γεγονός ότι έχει ήδη δικαστεί δύο φορές για ένα έγκλημα που συνέβη εδώ και 40 χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top