Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Νίκος Αναστασιάδης

Θα παραμείνει σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης για μια εβδομάδα πριν επιστρέψει στην Κύπρο

​Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Μανχάταν ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο Πρόεδρος της Κύπρου, μετέβη σε ξενοδοχείο της πόλης, όπου και θα μείνει για μια εβδομάδα πριν επιστρέψει στην Κύπρο.

Λίγο πριν την αναχώρηση του από το δωμάτιο της καρδιοχειρουργικής πτέρυγας του νοσοκομείου, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε πως «θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου την εξαίρετη ιατρική ομάδα του δρ. Ντέιβιντ 'Ανταμς», επισημαίνοντας πως «η δουλειά που έγινε και τα αποτελέσματά της επιβεβαιώνονται από τον ίδιο τον καρδιοχειρουργό και όχι από έναν μη επιστήμονα, όπως είμαι εγώ. Πραγματικά, αισθάνομαι μία εξαιρετική διάθεση. Νομίζω ότι η ολοκλήρωση του σταδίου της θεραπείας, που επιτρέπει πλέον την εκτός νοσοκομείου παρουσία και την ανάληψη καθηκόντων, είναι εξόφθαλμη. Αυτό το οποίο απαιτείται είναι ελάχιστη ακόμη ξεκούραση».

Μαζί του στο δωμάτιο του νοσοκομείου ήταν ο Αμερικανός καρδιοχειρουργός ο οποίος έκανε την επέμβαση, Ντέιβιντ 'Ανταμς, ο ομογενής επεμβατικός καρδιολόγος, Γιώργος Ντάγκας, άλλοι γιατροί, η σύζυγος του προέδρου της Κύπρου, 'Αντρη Αναστασιάδη και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου.

Ο θεράπων ιατρός του δήλωσε πως «ο ασθενής ανάρρωσε 100%. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την μετεγχειρητική εξέλιξη της υγείας του. Η καρδιά του είναι δυνατή και λειτουργεί φυσιολογικά. Και ήταν τιμή μου που ήμουν ο γιατρός του προέδρου Αναστασιάδη και τιμή για το νοσοκομείο». Πρόσθεσε δε ότι «είναι από τώρα καλά, αλλά του εισηγηθήκαμε να έχει ακόμη μια εβδομάδα για ξεκούραση στη Νέα Υόρκη και να χαρεί την πόλη».

Να υπενθυμίσουμε πως ο Κύπριος Πρόεδρος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου και την επομένη είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, για τη διόρθωση της μιτροειδούς και της τριγλώχινας βαλβίδας, καθώς και για διόρθωση καρδιακής αρρυθμίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top