Τραυματίας ο δήμιος των Τζιχαντιστών, «Τζιχάντι Τζον»;

Πληροφορίες ότι χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών

​Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας, οι οποίες σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail, διερευνούν πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι ο Βρετανός δήμιος των Τζιχαντιστών, γνωστός με το ψευδώνυμο «Τζιχάντι Τζον», τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μασκοφόρος εκτελεστής, με την βρετανική προφορά, γλίτωσε παρά τρίχα τον θάνατο, όταν παραβρέθηκε σε συνάντηση των ηγετών των Τζιχαντιστών που έγινε το περασμένο Σάββατο σε μια πόλη του Ιράκ, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Συρία και η οποία υπήρξε στόχος αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών.

tzixad1.jpg

«Έχουμε πληροφορίες, ότι ο “Τζιχάντι Τζόν” τραυματίστηκε και τις διερευνούμε. To περιστατικό συνέβη ��ο περασμένο Σαββατοκύριακο και στα χέρια μας ήρθαν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες. Δεν έχουμε ανθρώπους μέσα στη Συρία, οπότε είναι δύσκολο να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών στην Daily Mail.

Αυτό που είναι πάντως σίγουρο είναι ότι οι σφοδρές αυτές αεροπορικές επιδρομές είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δέκα ηγετικά στελέχη των Τζιχαντιστών και να τραυματ��στούν περίπου 40. Όμως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μέχρι στιγμής ότι ο «Τζιχάντι Τζον» παραβρέθηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση, όπως επίσης αν οι αμερικανικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι θα είναι εκεί ή τραυματίστηκε τυχαία.

tzixad2.jpg

Πάντως, η Daily Mail, υποστηρίζει ότι πηγή της στο συριακό έδαφος της αποκάλυψε ότι στη συνάντηση ήταν και ο δήμιος των Τζιχαντιστών, ο οποίος έχει το όνομα Τζαλμάν αλ Μπριτάνι.

Μάλιστα, η ίδια πηγή αναφέρει ότι νοσοκόμα στο νοσοκομείο Deir ez Zour επιβεβαίωσε ότι περιέθαλψε έναν άνδρα με το όνομα Τζαλμάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο «Τζιχάντι Τζον» , ο κ. Αλ Μπαγκ��τάντι και άλλα υψηλόβαθμα στ��λέχη του Ισλαμικού Κράτους στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη συριακή πόλη Ράκα, πρωτεύουσα του «χαλιφάτου» το οποίο έχει ιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος.

tzixad3.jpg

Ανέφερε μάλιστα ότι δεν είναι σαφές, πόσο σοβαροί είναι οι τραυματισμοί τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top