Ιταλία: Βρήκαν το αντίδοτο για την ανεργία των νέων

Ποιο το φιλόδοξο πρόγραμμα της κυβέρνησης του Ρέντσι

Ιταλία: Βρήκαν το αντίδοτο για την ανεργία των νέων

​Με ποσοστό-ρεκόρ της τελευταίας 37ετίας στο 13% για τον μήνα Φεβρουάριο και την ανεργία των νέων να φτάνει το 42% -έχουν χάσει 13.000 θέσεις εργασίας από τον Ιανουάριο και 107.000 σε σχέση με το προηγούμενο έτος-, η ιταλική κυβέρνηση του Ματέο ��έντσι αντιμετωπίζει τη μείωση της ανεργίας ως μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητές της.

Ηδη ο υπουργός Εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι παρουσίασε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα απασχόλησης για νέους μεταξύ 15 και 25 ετών που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο ή χάσει την εργασία τους.

Με τίτλο «Εγγύηση για το��ς Νέους», το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Μαΐου - «ημερομηνία που έχει συμβολική αξία», όπως τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Repubblica».

Πρόκειται για μία «μεγάλη καινοτομία», επεσήμανε ο Πολέτι, «καθώς κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί και με τους νέους σχολικής ηλικίας».

Οι ενδιαφερόμενοι θα εγγραφούν στη σχετική ιστοσελίδα και στη συνέχεια θα έρθουν σε επαφή με τα γραφεία απασχόλησης των τοπικών αρχών ή φορέων όπου θα καταρτιστεί το προφίλ τους. Θα μπορούν με τη διάθεση σχετικών κονδυλίων, τα οποία φτάνουν το 1,7 δισ. ευρώ, είτε να καταρτιστούν επαγγελματικά είτε να προσληφθούν σε επιχειρήσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα της παραγωγής. Θα αφορά περίπου 900 χιλιάδες νέους και στόχος είναι να εισαχθούν στην αγορά εργασίας τους επόμενους 24 μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top