Ο ΟΗΕ «ρίχνει» βόμβα: Ούτε ανατινάχτηκε ούτε συνετρίβη το Boeing

Πολλά τα σενάρια: Αυτοκτόνησε ο πιλότος επειδή τον παράτησε η σύζυγός του

Ο ΟΗΕ «ρίχνει» βόμβα: Ούτε ανατινάχτηκε ούτε συνετρίβη το Boeing

​Νέα δεδομένα στην έρευνα για το Boeing 777 φέρνει μια έκθεση της οργάνωσης «Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty» υπό τον ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει περίπτωση το χαμένο αεροσκάφος των Malaysia Airlines να ανατινάχτηκε στον αέρα ή να συνετρίβη.

Σύμφωνα με τον Στέφαν Ντουζάριτς εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν «σχετικά με το χαμένο αεροσκάφος, η οργάνωση CTBTO με έδρα της τη Βιέννη επιβεβαίωσε ότι δεν έχει εντοπίσει ούτε σημάδια έκρηξης, ούτε σημάδια συντριβής στο έδαφος ή στο νερό».

Ο ίδιος εξήγησε ότι τα συστήματα εντοπισμού που διαθέτει η CTBTO, ειδικά για πυρηνικές εκρήξεις, μπορούν να εντοπίσουν και αεροπορικά ατυχήματα. Συγκεκριμένα μπορούν να δουν αν έχει γίνει έκρηξη αεροσκάφους στον αέρα, ενώ εντοπίζουν και τα σημεία πρόσκρουσης αεροσκαφών στη θάλασσα ή τη στεριά. Όμως όπως είπε στην περίπτωση της πτήσης MH370 δεν βρέθηκε τίποτα.
606x341_260268.jpg
Την ίδια ώρα, άλλα δύο σενάρια είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι Μαλαισιανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχε τοποθετηθεί βόμβα ανάμεσα σε μαγκοστίν, εξωτικό φρούτο, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις ασιατικές χώρες, τα οποία μετέφερε το εξαφανισμένο Boeing.
140315063011-02-malaysia-missing-plane-0315-horizontal-gallery.jpg
Κατά το συγκεκριμένο σενάριο, κάποιος από τους επιβαίνοντες θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την εκρηκτική συσκευή εν ώρα πτήσης, προκαλώντας έκρηξη που θα κατέρριπτε τo Boeing.

Άλλο ένα σενάριο, είναι ο πιλότος, Zaharie Ahmad Shah, να ήθελε να αυτοκτονήσει επειδή τον εγκατέλειψε η σύζυγός του. Έτσι αποφά��ισε να ρίξει το αεροπλάνο στη θάλασσα.

140316173633-03-plane-search-0316-horizontal-gallery.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top