Προσάρτηση στη Ρωσία ψήφισε η Βουλή της Κριμαίας

Δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου

Προσάρτηση στη Ρωσία ψήφισε η Βουλή της Κριμαίας

​Υπέρ της απόσχισης της Κριμαίας από την Ουκρανία και της προσχωρησης στην Ρωσική Ομοσπονδία ψήφισε ομόφωνα το κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο RIA, φιλοξενώντας και το κείμενο της σχετικής απόφασης.
Συμφωνήθηκε «η ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία με τα δικαιώματα συνιστώσας δημοκρατίας εντός της Ρωσίας», αναφέρεται, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην απόφαση της κριμαϊκής Βουλής.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι η σχετική απόφαση θα τεθεί σε δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου για τους πολίτες της Κριμαίας. Το δημοψήφισμα, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, θα γίνει με ερώτημα την παραμονή στην Ουκρανία ή την προσάρτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία.

O υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Πάβλο Σερεμέτα, δήλωσε ότι το δημοψήφισμα για το καθεστώς της Κριμαίας που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαρτίου είναι παράνομο. «Η θέση μου είναι ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό» τόνισε από το Κίεβο, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της νέας ουκρανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top