Κύμα ψύχους σαρώνει τις ΗΠΑ

Καύσωνας πλήττει την Αυστραλία

Κύμα ψύχους σαρώνει τις ΗΠΑ
Το θερμόμετρο έδειξε ως και -30 βαθμούς Κελσίου κυρίως στις αμερικανικές Πολιτείες της Μινεσότα και του Ιλινόις.

Για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια στο Σικάγο η θερμοκρασία έμεινε χαμηλότερα από τους -18 βαθμούς Κελσίου για περισσότερες από 60 ώρες.


Από την κακοκαιρία εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ σοβαρά προβλήματα και τροχαία δημιουργήθηκαν στους παγωμένους δρόμους της Νότιας Ντακότα. Η κακοκαιρία έπληξε και την Αιοβα αλλά και το Οχάιο.

Σφοδρές χιονοθύελλες σημειώθηκαν όμως τις τελευταίες ώρες και στη Ρουμανία. Το χιόνι στο Μπακάου έφτασε ως και τα 34 εκατοστά.

Αλλά και η Ιταλία έχει ντυθεί στα λευκά. Από τη Σικελία και την Εμίλια Ρομάνια μέχρι το βορρά, το Μιλάνο, το Τορίνο την Πιατσέντζα. Στη Λάκουιλα μάλιστα έχει παραλύσει η κυκλοφορία. Εντυπωσιακό είναι το κοντράστ με το ηφαίστειο της Αίτνας που αν και χιονισμένο εξακολουθεί να βγάζει λάβα από τον κρατήρα του.

Στην Ινδονησία οι σφοδρές βροχοπτώσεις στο νησί Ιάβα προκάλεσαν δυο κατολισθήσεις από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι δέκα.

Την ίδια ώρα, νέο κύμα καύσωνα, το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες, πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Αυστραλίας.

Σε πολλές περιοχές, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς και προβλέπεται ότι θα διατηρηθεί πάνω από 40 βαθμούς για έξι συνεχόμενες μέρες μετατρέποντας τις περιοχές αυτές σε καμίνι.

Ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι μεγάλος και το άναμμα φωτιάς απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο στη Βικτώρια πέθαναν 139 άτομα από τον πρόσφατο καύσωνα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top