Le Monde: Κατασκοπεύονται και οι επικοινωνίες των Γάλλων

Παγκόσμιες διαστάσεις λαμβάνει το ζήτημα

Le Monde: Κατασκοπεύονται και οι επικοινωνίες των Γάλλων

Η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Γαλλίας κατασκοπεύει τα τηλεφωνήματα, τα μ��νύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη δραστηριότητα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης του γαλλικού κοινού στη Γαλλία και το εξωτερικό, αναφέρει στο φύλλο της Πέμπτης η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η υπηρεσία DGSE υποκλέπτει σήματα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλέφωνα στη Γαλλία και μεταξύ της Γαλλίας και άλλων χωρών, αν και όχι το περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων, για να δημιουργήσει ένα χάρτη του «ποιος ομιλεί με ποιον». Η εφημερίδα προσθέτει πως η δραστηριότητα αυτή είναι παράνομη.

«Κατασκοπεύονται όλες οι επικοινωνίες μας», αναφέρει η Le Monde, η οποία βάσισε το δημοσίευμά της σε πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών τις οποίες δεν κατονομάζει, καθώς και σε δηλώσεις οι οποίες έχουν γίνει δημοσίως από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών.

«Ηλεκτρονικά μηνύματα ταχυδρομείου, μηνύματα κειμένου, τηλεφωνικά αρχεία, πρόσβαση στο Facebook και το Twitter αποθηκεύονται στη συνέχεια για χρόνια», προσθέτει η εφημερίδα.

Οι δραστηριότητες οι οποίες περιγράφονται είναι παρόμοιες με αυτές που πραγματοποιεί η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, όπως περιγράφουν ντοκουμέντα τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην σύμβουλός της, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top