Σύγκρουση λεωφορείων Βούλα: «Ένιωσα αδιαθεσία», λέει η οδηγός

47 τραυματίες στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους 12 παιδιά

Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι, όταν δύο λεωφορεία συγκρούστηκαν στο ύψος της Α' πλαζ Βούλας, στο ρεύμα προς Σούνιο.

Σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα: 32 τραυματίες - Ανάμεσά τους 6 παιδιά

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οδηγός του δεύτερου λεωφορείου ένιωσε αδιαθεσία και δεν κατάφερε να φρενάρει εγκαίρως, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο λεωφορείο που είχε σταματήσει στη στάση. 

Σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα - Eurokinissi

Σύγκρουση λεωφορείων στη Βούλα - Eurokinissi

«Ήμουν στη στάση, είχα μόλις ξεκινήσει κι άκουσα το μπαμ», είπε στον ΣΚΑΪ ο οδηγός του πρώτου λεωφορείου.

Στην ερώτηση αν τυχόν το άλλο λεωφορείο είχε αναπτύξει ταχύτητα απάντησε «πού να ξέρω, εγώ ήμουν εν κινήσει».

Η οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Οι τραυματίες από το σοβαρό τροχαίο είναι 47, ανάμεσά τους 10 παιδιά, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Επίσης, Οι υπόλοιποι τραυματίες διακομίστηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας και το νοσοκομείο  Γεννηματάς. Τρεις από αυτούς είναι σοβαρά. 

Ένα λεωφορείο έπεσε πάνω σε προπορευόμενο λεωφορείο στο ύψος της πλαζ Βούλας - Eurokinissi

Ένα λεωφορείο έπεσε πάνω σε προπορευόμενο λεωφορείο στο ύψος της πλαζ Βούλας - Eurokinissi

Ωστόσο, κανενός η ζωή δε βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως είπε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ  ο οργανισμός έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για τη διεξαγωγή ΕΔΕ, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου, τα οποία ερευνά και η αρμόδια διεύθυνση Τροχαίας. 

Η οδηγός του δεύτερου λεωφορείου φέρεται να ένιωσε αδιαθεσία και να μην πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως - Eurokinissi

Η οδηγός του δεύτερου λεωφορείου φέρεται να ένιωσε αδιαθεσία και να μην πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως - Eurokinissi

Κλιμάκιο του ΟΑΣΑ έχει ήδη συγκροτηθεί και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για τη συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων. 

Τα δύο λεωφορεία παραδόθηκαν σε κυκλοφορία τον Οκτώβριο του 2024.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top