Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του 37 ημερών βρέφους που πέθανε από κορωνοϊό

«Θέλουμε να μάθουμε αν υπήρξε ιατρική αμέλεια» λένε οι γονείς του

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το άτυχο βρέφος

Μηνυτήρια αναφορά για τυχόν ευθύνες των γιατρών που παρακολουθούσαν το βρέφος που πέθανε από κορωνοϊό κατέθεσαν σήμερα στην εισαγγελία οι οικείοι του δια του δικηγόρου τους, Αντώνη Σακαρούδη.

Πέθανε από κορωνοϊό βρέφος 37 ημερών - Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων

Η οικογένεια ζητά να διερευνηθεί εάν υπήρξε ιατρική αμέλεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων, στο οποίο νοσηλεύτηκε επί περίπου ένα μήνα το άτυχο βρέφος

«Η οικογένεια θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μάθει τις αιτίες του θανάτου. Θέλουμε να μάθουμε αν υπήρξε ιατρική αμέλεια» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Το 37 ημερών βρέφος είχε μεταφερθεί λίγο μετά τη γέννησή του στο νοσοκομείο με κορωνοϊό. Λίγες ημέρες αργότερα, παρουσίασε έντονη αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Όσο περνούσαν οι μέρες, η κατάστασή του άρχισε να επιβαρύνεται. Παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά και στα νεφρά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο του βρέφους 

Το νοσοκομείο Παίδων εξέδωσε ανακοίνωση για τον τραγικό θάνατο του 37 ημερών βρέφους: 

«Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+). 

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη στην οικογένεια του βρέφους που πέθανε από κορωνοϊό

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση  και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους. Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών.

Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top