ΠΦΣ: Προτεραιότητα στον εμβολιασμό και για τους φαρμακοποιούς

Η επικοινωνία του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον Β. Κικίλια

To ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού - 10/1/21

Πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι οι ιδιώτες γιατροί και οι οδοντίατροι ανήκουν στις ομάδες που συγκαταλέγονται στην πρώτη φάση εμβολιασμού, μετά τους υγειονομικούς των κρατικών νοσοκομείων και τους τροφίμους και εργαζόμενους των κέντρων φροντίδας ηλικιωμένων. Σύμφωνα όμως με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προτεραιότητα στους εμβολιασμούς έχουν και οι φαρμακοποιοί. 

Κικίλιας: Στην πρώτη φάση του εμβολιασμού ιδιώτες γιατροί και οδοντίατροι

Ειδικότερα, όπως έκανε γνωστό ο ΠΦΣ, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στους οποίους τέθηκε το θέμα της προτεραιότητας και των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι οι φαρμακοποιοί εξ’ αρχής ήταν στην προτεραιότητα του Υπουργείου για εμβολιασμό κατά της Covid-19 και εντός των επομένων ημερών θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 85 ετών

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των πολιτών άνω των 85 ετών. οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν από τις 20 Ιανουαρίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top