Φωτιά Κεχριές: Στάχτη πάνω από 30.000 στρέμματα

Τεράστια η καταστροφή από τη φωτιά που συνεχίζει να καίει

Τεράστια είναι η καταστροφή στην Κόρινθο από τη φωτιά που μαίνεται για τέταρτη μέρα και εκτιμάται ότι έχει κάψει πάνω από 30.000 στρέμματα. 

Φωτιά Κόρινθος 1

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, όπως κατέγραψε το αεροσκάφος Suomi-NPP έως τις 15:30 την Παρασκευή, υπολογίζεται ότι έχουν γίνει στάχτη 36.000 στρέμματα. 

 

 

Σήμερα μάλιστα αναμένεται νέα λεπτομερής χαρτογράφηση της καμένης έκτασης από το σκάφος Sentinel -2.

Φωτιά Κορινθος 2

Παράλληλα το σύστημα Κοπέρνικος μέχρι τις 09:00 το πρωί της Παρασκευής είχε καταγράψει περισσότερα από 33.000 καμένα στρέμμα γης. 

 

 

Μαίνεται η πυρκαγιά για τέταρτη μέρα

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν για τέταρτη μέρα να δίνουν μάχη για να ελέγξουν τις φλόγες και να σβήσουν τις διάσπαρτες εστίες που παραμένουν ενεργές. 

Φωτιά Κόρινθος 3

Σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση, συνολικά επιχειρούν 485 πυροσβέστες, 84 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 8 Ε/Π και 8 Α/Φ. Για τον συντονισμό από αέρος επιχειρούν ένα Ε/Π του Π.Σ. και ένα Ε/Π της ΕΛ.ΑΣ. Συνδρομή παρέχουν 2 Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Χθες τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνολικά πέντε περιοχής της Κορινθίας. 

Φωτιά Κόρινθος 4

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη φωτιά της 22ας Ιουλίου. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, η εν λόγω κήρυξη εκτάκτου ανάγκης στις ανωτέρω περιοχές θα ισχύει για έξι μήνες.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top