Πρωτοποριακό: Η πρώτη αίθουσα ηρεμίας σε Δημοτικό σχολείο

To star.gr σας ξεναγεί στο εσωτερικό του

Ο δάσκαλος Ένταξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου στο Περιστέρι μας ξεναγεί στην Αίθουσα Ηρεμίας

Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα εφαρμόζεται εδώ και λίγους μήνες στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.

Πρόκειται για την αίθουσα ευεξίας και ηρεμίας όπου τα παιδιά από την πρώτη έως και την έκτη Δημοτικού χωρισμένα κάθε φορά σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων περνούν μια διαφορετική ώρα χαλάρωσης και ηρεμίας μέσα στην τάξη, εμπλουτισμένη με δραστηριότητες και ασκήσεις ευεξίας, κατάλληλες για την ηλικία τους.

Η αίθουσα ηρεμίας στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Η αίθουσα ηρεμίας στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας και εντάσσεται στο Κοινοτικό Πακέτο Στήριξης για τη Δημόσια Εκπαίδευση και Μόρφωση, το Erasmus +.

 Η αίθουσα ηρεμίας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας

Ο δάσκαλος ειδικής αγωγής υπεύθυνος του τμήματος Ένταξης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, με τη βοήθεια της διευθύντριας και κάποιων άλλων προθύμων εκπαιδευτικών εμπλούτισαν και προσάρμοσαν το συγκεκριμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα στα ελληνικά δεδομένα, καθιστώντας το εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ των μικρών μαθητών και των γονιών τους!

 Εμπλουτισμένη με δραστηριότητες και ασκήσεις ευεξίας η ώρα χαλάρωσης για τους μικρούς μαθητές 


Το πιο ιδιαίτερο κομμάτι του μαθήματος είναι το τελευταίο στάδιο, εκείνο της ηρεμίας και χαλάρωσης. Τα παιδιά ξαπλώνουν στα ειδικά στρώματα, ο φωτισμός χαμηλώνει στα ηχεία ακούγεται και απαλή μελωδική μουσική και ο δάσκαλος, κάθεται σε μια καρέκλα στη γωνία της και καλεί τα παιδιά να κλείσουν τα μάτια και να σκεφθούν μια όμορφη στιγμή με τις οικογένειες τους.

Όταν τα φώτα σβήνουν στην αίθουσα ηρεμίας στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Ταυτόχρονα διαβάζει ένα παραμύθι, στα παιδιά των μικρότερων τάξεων η ένα παραμύθι στους πιο μεγάλους μαθητές. 

Ο κύριος Νρίκος δείχνει στο star.gr πώς τα παιδιά χαλαρώνουν στην αίθουσα ηρεμίας

Η αίθουσα ηρεμίας και χαλάρωσης έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μαθητών, καθιστώντας εξαιρετικά δημοφιλές μεταξύ τους. 

Τα παιδιά στο 12ο Δημοτικό Σχολείο ανυπομονούν για την ώρα χαλάρωσης στην ειδική διαμορφωμένη αίθουσα

Το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν τα παιδιά και η θετική ανταπόκριση των γονέων τους έδωσε το επιπλέον κίνητρο στον κύριο Ντρίκο να ψάξει και να βρει στο εξωτερικό παιχνίδια και ξύλινες κατασκευές που θα βοηθήσουν τους μικρούς μαθητές, όχι μόνο να ψυχαγωγηθούν αλλά και να αρχίσουν να αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας με τους συμμαθητές τους. 

«Σκεφτήκαμε ότι αυτή η τάξη θα ήταν πολύ λειτουργική για να επιλύουμε καθημερινά προβλήματα, όπως συγκρούσεις και τσακωμούς μεταξύ μαθητών» εξηγεί στο star.gr ο κύριος Ντρίκος

 


Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top