Εισαγγελική έρευνα για τους δύο θανάτους παιδιών στο Νοσοκομείο Λαμίας

Ντόμινο εξελίξεων μετά από τα τραγικά συμβάντα

Δείτε ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star από την κηδεία της 14χρονης

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το Νοσοκομείο Λαμίας διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρης Λακαφώσης μετά τον θάνατο μια 14χρονης κι ενός 9χρονου από περιτονίτιδα. 

Ο κ. Λακαφώσης διέταξε να ερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας και στελέχωσης του νοσοκομείου και συγκεκριμένα τα Επείγοντα, με ιδιαίτερη επικέντρωση στα παιδιατρικά περιστατικά. 

Θάνατος 14χρονης: «Οι γιατροί δεν...κατάλαβαν ότι είχε περιτονίτιδα»

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα έφτασε στο γραφείο του Εισαγγελέα Λαμίας ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου 9χρονου αγοριού, που έκανε διακοπές στην Ανάβρα Φθιώτιδας και χτύπησε με το ποδήλατό του. 

Το παιδί νοσηλεύτηκε για τέσσερις μέρες στο Νοσοκομείο Λαμίας και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου άφησε την τελευταία του πνοή. 

Η αιτία θανάτου της 14χρονης Ιωάννας - Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της

Οι γονείς του 9χρονου κατέθεσαν μήνυση στην Αθήνα και ο φάκελος έφτασε τώρα στο γραφείο του εισαγγελέα. 

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται και η προανάκριση για τον θάνατο της 14χρονης μαθήτρια, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Λαμίας από διάτρηση στομάχου, που εξελίχθηκε σε περιτονίτιδα. 

Λαμία: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 14χρονης Ιωάννας

Η υπόθεση ερευνάται από την Εισαγγελία της Λάρισας, όπου κατέθεσαν μήνυση οι γονείς της 13χρονης, ζητώντας ευθύνες όχι μόνο από τους γιατρούς που τη χειρούργησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά και από τους γιατρούς του ΓΝ Λαμίας, αφού όπως υποστηρίζουν η διακομιδή της 14χρονης έγινε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top