Θρίλερ στον αέρα για τη Μέρκελ - "Τεχνικό πρόβλημα" λέει συνταγματάρχης

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια... ακόμα και τη δολιοφθορά

Ένα πραγματικό θρίλερ στον αέρα έζησε η Άνγκελα Μέρκελ, όταν το κυβερνητικό αεροσκάφος με προορισμό την Αργεντινή και τη σύνοδο των G20 αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα  και προσγειώθηκε στην Κολωνία. 

Θρίλερ με το αεροσκάφος της Μέρκελ: Ήθελαν να τη σκοτώσουν;

Η αστυνομία ερευνά ακόμα και το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς. Ο συνταγματάρχης, Γκίντο Χένριχ εξήγησε ότι «το πρόβλημα προκλήθηκε από ένα τεχνικό πρόβλημα ενός ηλεκτρικού κιβωτίου διανομέα, το οποίο επηρέασε το ραδιοσύστημα, αλλά και ένα σύστημα καυσίμου, πράγμα που σημαίνει ότι το αεροπλάνο δεν μπορούσε να απορρίψει καύσιμα».

Το Airbus A340 απογειώθηκε από το Βερολίνο με προορισμό του Μπουένος Άιρες, ενώ είχε αφήσει πίσω του το Άμστερνταμ και κατευθυνόταν προς τον Ατλαντικό Ωκεανό. Εξέπεμψε σήμα έκτακτης ανάγκης κι έκανε στροφή προς την Κολωνία. Έκανε αναγκαστική προσγείωση σε μικρό αεροδιάδρομο, το σύστημα πέδησης υπερθερμάνθηκε και η παρουσία της πυροσβεστικής κρίθηκε απαραίτητη.

«Εξετάζονται οι πιλότοι και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Προσπαθούν να δουν αν πραγματικά υπήρξε η βλάβη ή αν δημιουργήθηκε με διάφορους ηλεκτρονικούς συνδυασμούς» σημείωσε ο Στάθης Πεκιάς, μηχανικός αεροσκαφών. 

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια. Ακόμα και τη δολιοφθορά στο αεροσκάφος της Μέρκελ.

«Μπορώ να πω, μετά τα γεγονότα, ότι υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ένας έμπειρος κυβερνήτης» δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top