ΕΛ.ΑΣ: Δεν είχαμε επικοινωνία με την Πυροσβεστική για τη φωτιά

"Το μάθαμε στις 18:10- Θα διακόπταμε την κυκλοφορία στη Μαραθώνος νωρίτερα"

Έντεκα μέρες έχουν περάσει από τη «μαύρη μέρα» της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στην ανατολική Αττική, με αποτέλεσμα να χάσουν δεκάδες άνθρωποι τη ζωή τους. Οι νεκροί δεν έχουν όλοι ταυτοποιηθεί και το γαϊτανάκι των ευθυνών για το τι έφταιξε τελικά και χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά τόσοι άνθρωποι συνεχίζεται. Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι έμαθε λίγο "αργά" για τη φωτιά εκείνη τη μέρα, ότι η Πυροσβεστική δεν τους ενημέρωσε ούτε για την επικινδυνότητα ούτε για την κατεύθυνση της πυρκαγιάς και πως δεν ισχύει ότι οι αστυνομικοί έστελναν τους οδηγούς προς το Μάτι. 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάκας,  υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή η αστυνομία ήταν στα μέτωπα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ΕΛ.ΑΣ έκλεισε τα δύο στόμια της Λεωφόρου Μαραθώνος και έστελνε τον κόσμο είτε προς Αθήνα μέσω Πικερμίου είτε προς Ραφήνα μέσω της παραλιακής οδού και όχι προς το Μάτι όπως έχει ειπωθεί.

«1.000 άτομα διασώθηκαν από το Λιμενικό και όλοι οι υπόλοιποι μέσω της Λεωφόρου Μαραθώνος» τόνισε. 

Ο κ. Κατσιαμάκας αναφέρθηκε όμως και στην Πυροσβεστική λέγοντας ότι «ουδεμία πληροφορία μας δόθηκε, ούτε για την επικινδυνότητα, ούτε για την κατεύθυνση της πυρκαγιάς. Μέχρι τις 18:10 δεν είχαμε καμία επικοινωνία με την Πυροσβεστική. Όταν πια μάθαμε ότι  η φωτιά έφτασε στη Μαραθώνος, στις 18:20 προχωρήσαμε στη διακοπή της κυκλοφορίας. Αν το γνωρίζαμε νωρίτερα, πολύ νωρίτερα θα είχε διακοπεί και η κυκλοφορία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top