Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις κάηκε ο βασιλιάς καρνάβαλος

Εντυπωσιακό υπερθέαμα σε όλη τη χώρα

Με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, τηρώντας το έθιμο της Αποκριάς, κάηκε ο βασιλιάς καρνάβαλος.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Φουσκωτά, σκάφη, κανό, γερανοί, μια πλωτή εξέδρα και ο Δούρειος Ίππος επιστρατεύτηκαν στη Χαλκίδα χαρίζοντας εντυπωσιακό θέαμα σε χιλιάδες κόσμου που κατέκλεισαν την παραλία της πόλης για να παρακολουθήσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ο Τρωικός Πόλεμος ήταν το θέμα της εκδήλωσης από τη γέννηση του Αχιλλέα μέχρι την πτώση του κάστρου της Τροίας. Ο ιπτάμενος Ερμής έδωσε το μήλο της Έριδας και η Ήρα με εναέρια ακροβατικά που κόβουν την ανάσα έβαλε το χεράκι της στην εξέλιξη του πολέμου.

Ο ελληνικός στόλος συγκεντρώθηκε στα τείχη της Τροίας και οι Έλληνές με το τέχνασμα του Δούρειου Ίππου την κατέκτησαν.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Βασιλιάς Καρνάβαλος καίγεται μέσα στη θάλασσα πλέοντας ανάμεσα στα σκάφη που επιστρατεύτηκαν για το εντυπωσιακό θέαμα.

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα κορυφώθηκαν με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου μέσα στη θάλασσα.

Οι χιλιάδες επισκέπτες της πόλης παρακολούθησαν εντυπωσιακά ακροβατικά με ξυλοπόδαρους και φωτιές στη σκηνή στο Μόλο του Αγίου Νικολάου.

ΜΕ ΑΡΡΩΜΑ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Εντυπωσιακές στολές, περίτεχνες μάσκες, κύριες τυλιγμένες σε δαντέλες, και οι ήχοι της Ταραντέλας δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα στο Ναύπλιο που χόρεψε σε ρυθμούς Βενετσιάνικου καρναβαλιού.

Η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε μια τεράστια σάλα χορού. Μικροί και μεγάλοι με τις πολύχρωμες ενδυμασίες τους χορεύουν βαλς. Ξεχωρίζουν οι ξυλοπόδαροι με τις πολύχρωμες στολές τους και τα ακροβατικά.

ΜΕ ΚΛΑΡΙΝΑ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Η φωτιά έχει φουντώσει για να υποδεχτεί το Βασιλιά Καρνάβαλο στην Πιαλεία Τρικάλων. Το ίδιο και το γλέντι.

Μικροί και μεγάλοι φορώντας τις αποκριάτικες στολές τους στήνουν χορό γύρω από τη φωτιά υπό τους ήχους των παραδοσιακών κλαρίνων.

Την ώρα που το κέφι έχει ανάψει για τα καλά, ανάβουν και το βασιλιά Καρνάβαλο.

ΞΕΦΡΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ιππότες και πριγκίπισσες, ζόμπι, άρματα, πολύχρωμα κοκόρια, ροζ φλαμίνγκο, λαγουδάκια, δεκάδες ομάδες καρναβαλιστών εντυπωσίασαν στην παρέλαση της Καλαμάτας.

Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και μετά την παρέλαση όλες οι ομάδες ενώθηκαν και διασκέδασαν την τελευταία Κυριακή της αποκριάς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top