Δήμος Αιγιαλείας για το ατύχημα με το ενάεριο τρενάκι: Ο πλειοδότης τοποθέτησε τα παιχνίδια εντελώς παράνομα

Εκτροχιάστηκε το τελευταίο βαγόνι σε λούνα παρκ, στο οποίο επέβαιναν η 39χρονη και τα -ηλικίας 12, 5 και 4 ετών- παιδιά της

Δήμος Αιγιαλείας για το ατύχημα με το ενάεριο τρενάκι

Ανακοίνωση για το ατύχημα που έγινε το βράδυ της Τρίτης σε λούνα παρκ στο Αίγιο,  με ενάεριο τρενάκι στο οποίο επέβαιναν μητέρα με τα τρία της παιδιά, εξέδωσε ο δήμος Αιγιαλείας. Σε αυτήν επισημαίνεται ότι «ο πλειοδότης για την τοποθέτηση παιχνιδιών που προέκυψε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα προέβη στην τοποθέτηση των παιχνιδιών αυτών ανάμεσα στα οποία και το τρενάκι».

Ήδη, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις, του 38χρονου χειριστή και του  34χρονου ιδιοκτήτη του παιχνιδιού.

Δυο συλλήψεις για το ατύχημα με εναέριο τρενάκι – Μητέρα έπεσε με τα τρία παιδιά της

Υπενθυμίζεται ότι το ατύχημα συνέβη όταν εκτροχιάστηκε το τελευταίο βαγόνι, στο οποίο επέβαιναν η 39χρονη και τα -ηλικίας 12, 5 και 4 ετών- παιδιά της. Η μητέρα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τα τρία παιδιά διακομίστηκαν, για προληπτικούς λόγους, στο Καραμανδάνειο παίδων της ίδιας πόλης.

Η ανακοίνωση του δήμου

«Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη θλίψη της και την συμπαράστασή της στην οικογένεια Δημητριάδη για το ατυχές γεγονός και εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Σχετικά με το ατυχές συμβάν της 12/12/2017 διευκρινίζει τα παρακάτω: Στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων της Δ.Κ. Αιγίου και σε χώρο διαφορετικό του Πάρκου των Χριστουγέννων, ο πλειοδότης για την τοποθέτηση παιχνιδιών που προέκυψε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, εντελώς παράνομα και αυθαίρετα προέβη στην τοποθέτηση των παιχνιδιών αυτών ανάμεσα στα οποία και το τρενάκι, εν αγνοία των υπηρεσιών του Δήμου και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αδειοδότησή του.

Ήτοι:

1.Έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

2.Προέγκριση για την τοποθέτηση των εν λόγω παιχνιδιών προκειμένου να ελεχθεί από την Επιτροπή Θεαμάτων

3.Υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η οποία προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση το πόρισμα της επιτροπής θεαμάτων για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ο Δήμος Αιγιαλείας προέβη άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που συνίστανται, στην ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που κατακύρωσε το διαγωνισμό λόγω παραβίασης των όρων της δημοπρασίας και των διατάξεων των νόμων καθώς και στην αποστολή όλων των απαιτούμενων εγγράφων στο Α.Τ. Αιγίου, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών, κατά παράβαση του νόμου».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top