Σχεδόν έτοιμο το τζαμί στο Βοτανικό

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του STAR

Ένα περιπολικό κλείνει επί 24ωρης βάσης την είσοδο προς το τζαμί επί της Ιεράς Οδού. Η πόρτα ανοίγει μόνο για να μπουν μέσα συνεργεία των τεχνικών και μόνο μετά από συνεννόηση με την αστυνομία.

Το τζαμί στον Βοτανικό έχει ανεγερθεί  σε έκταση 17 στρεμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού. Ήδη  ο μεταλλικός σκελετός του κτιρίου, έχει  ολοκληρωθεί και τώρα βάφεται. Τον έχουν σκεπάσει με ένα πράσινο ύφασμα για να μην σκονισθεί η μπογιά.

Το τζαμί, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το STAR, θα φιλοξενεί σε δυο λατρευτικούς χώρους 300 άνδρες και 50 γυναίκες, θα έχει βοηθητικές εγκαταστάσεις γραφεία για τον Μούφτη και τον Μουεζίνη , την παραδοσιακή κρήνη, πάρκινγκ και σε διπλανό κτίριο εγκαταστάσεις για θέρμανση ύδρευση και πυρόσβεση.

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το Τζαμί που χτίζεται στο Βοτανικό είναι δρακόντεια. 

Την ίδια ώρα το Τουρκικό πρακτορείο Ανατολού σε τηλεγράφημα  με τίτλο αναφέρει "Η οικοδομή του Τζαμιού θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Το Τζαμί, του οποίου η πραγματοποίηση του είχε αναβληθεί για χρόνια μετα από τότε που ξεκίνησε, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δυο μήνες. Το Τζαμί που θα είναι περίπου 850 τετραγωνικών μέτρων και χωρητικότητας 350 ατόμων δεν θα έχει μιναρέ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top