Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στα ορεινά της Φθιώτιδας και όχι μόνο!

Στην κατάψυξη όλη η χώρα

Δεν είναι μόνο ο ερχομός του Δεκεμβρίου που μας βάζει σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα , αλλά και οι πανέμορφες κατάλευκες εικόνες από την Καστανιά Υπάτης. Το χιόνι στο χωριό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μέτρων, έχει ξεπεράσει πλέον τα 20 εκατοστά, γεγονός που έχει εκπλήξει ακόμα και τους λιγοστούς κατοίκους του.

Η χιονόπτωση των τελευταίων ωρών στα ορεινά της Φθιώτιδας ήταν έντονη, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έπιασαν από πολύ νωρίς δουλειά και τα οδικά δίκτυα, από Λαμία προς Καρπενήσι, Δομοκό και Άμφισσα παρέμειναν ανοιχτά.

Παραμυθένια είναι η φωτογραφία που μας έρχεται από την "κατεψυγμένη" Βωβούσα, της Ηπείρου, που... ξύπνησε με -12 βαθμούς Κελσίου! Υπέροχες εικόνες μας στέλνουν και οι web κάμερες του metar. gr από το Βαρικό Φλώρινας, τα Χάνια Πηλίου , τη Ζήρεια Κορινθίας και το Γαρδίκι των Τρικάλων.

Στους -11 βαθμούς βούτηξε το πρωί ο υδράργυρος στη Φλώρινα και το Περτούλι Θεσσαλίας, στους -7 στη Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, ενώ -6 έδειξε το θερμόμετρο στο Μέτσοβο και τα Γιάννενα.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι στα Πεζά Ηρακλείου αντίκρυσαν μια εικόνα που δεν θυμίζει Κρήτη, αλλά.... Βόρεια Ελλάδα!

Η καταρρακτώδης βροχή έγινε χαλάζι και το χαλάζι ένα ποτάμι... πάγου, που κυλούσε για πολλή ώρα στο κέντρο του Κρητικού χωριού. Η στάθμη του νερού , που μετέφερε μεγάλα κομμάτια πάγου υπερκάλυπτε το ύψος τον πεζοδρομίων, που έμοιαζαν με...όχθες!

Στον Βατόλακκο του Πλατανιά η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε κατολίσθηση σε μια μικρή πλαγιά.

Τα χώματα που υποχώρησαν έσπασαν το τοιχίο του κοιμητηρίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές στα μνήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top