Με αγωνία περιμένουν τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών και οι Αμερικανοί πολίτες που μένουν στη χώρα μας.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν μπει στη διαδικασία της ψηφοφορίας μέσω αλληλογραφίας και όπως υποστηρίζουν στην κάμερα του STAR και την δημοσιογράφο Ιωάννα Βάσσου, οι συγκεκριμένες εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες.
Με αγωνία αναμένει τα αποτελέσματα των εκλογών ο Μαρκ Μπλέικ. Είναι αρχιτέκτονας, είναι στη χώρα μας 25 χρόνια και του προκαλεί....τρόμο η ιδέα και μόνο πως θα βγει πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τραμπ.
Η Αλεξάνδρα Τζέλκες μένει στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια και έχει ήδη ψηφίσει σε ένα μεγάλο πάρτι που έγινε πριν από λίγες ημέρες για Αμερικανούς πολίτες που ήθελαν να ρίξουν την ...ψήφο τους, τρώγοντας cupcakes.
Πως ψηφίζουν όμως οι Αμερικανοί που δεν μένουν στις ΗΠΑ; Η διαδικασία είναι απλή. Μπαίνουν σε ένα συγκεκριμένο site, συμπληρώνουν όλα τα προσωπικά τους στοιχεία και τους έρχεται mail στο inbox με οδηγίες για την ψηφοφορία και το ψηφοδέλτιο. Επιλέγουν τον υποψήφιο που προτιμούν και στέλνουν το ψηφοδέλτιο ταχυδρομικώς ή με email στην πολιτεία που ανήκουν.
Τι σημαίνει όμως εκλογή Κλίντον ή Τραμπ για την Ελλάδα;
«Από πλευράς Τραμπ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής που να θέλει για την περιοχή μας. Για τη Χίλαρι Κλίντον ξέρουμε ότι όσον αφορά στους Κούρδους της Συρίας και του Ιρακ θέλει την ενίσχυσή τους με στρατιωτικά μέσα, κάτι που εξοργίζει την Τουρκία του Ερντογάν», σημειώνει ο Μιχάλης Ρέλλος, διεθνολόγος.
Η ψηφοφορία για τους Αμερικανούς που είναι στην Ελλάδα, ολοκληρώνεται την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.