Αναστάσιος Πάλλης: Ο φυγόποινος επιχειρηματίας με τα χίλια πρόσωπα

Η εμπολοκή του σε "πολύκροτες" υποθέσεις- Δείτε το βίντεο

Αναστάσιος Πάλλης: Ο φυγόποινος επιχειρηματίας με τα χίλια πρόσωπα

Ο πρώην σμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών της χώρας είναι ένας άνθρωπος που έχει καταπιαστεί σχεδόν με τα πάντα. Το 1998 άφησε το στράτευμα καθώς γνωρίστηκε με τον ηγούμενο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου και φέρεται να αναλαμβάνει ένα κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης της Μονής.

Από σμηνίας… πρόξενος

Το 2004 συστήνει μια off shore εταιρεία με έδρα της Παρθένες Νήσους. Το σχέδιο ήταν καλά οργανωμένο... διατεινόταν ότι ήταν πρόξενος των νησιών Sao tome και Principe για να πετύχει την υπογραφή σύμβασης με τον ΟΤΕ. Σε επικοινωνία του Star με τις ελληνικές αρχές στην Λισσαβόνα όλοι δηλώνουν άγνοια για την ύπαρξή του.

Από πρόξενος… κτηματομεσίτης

Ο Αναστάσιος Πάλλης όμως εμφανιζόταν να έχει σχέσεις με αγγλική εταιρεία που διαπραγματευόταν την τουριστική εκμετάλλευση χιλιάδων στρεμμάτων στον νομό Λασιθίου. Ο Πάλλης απομακρύνθηκε από την εταιρία το 2000 ο ίδιος όμως συνέχιζε να δηλώνει συνεργάτης της, ενώ είχε τυπώσει και κάρτες με το σήμα της. Στην κατοχή του είχε και 37.200 μετοχές της εταιρίας της οποίες μεταβίβασε σε δύο δόσεις.

Από κτηματομεσίτης… εφοπλιστής

Λίγο καιρό αργότερα εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης υπεράκτιας ναυτιλιακής εταιρίας ενώ διαθέτει και ένα πλοίο φάντασμα. Συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο γνωστής ακτοπλοϊκής εταιρίας όπου γνωρίζει και τον μετέπειτα συνεργάτη, κουμπάρο του και τωρινό αντίδικο του, εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη. Η φιλία τους επιστεγάζεται με την κουμπαριά που κάνουν...

Ο χλιδάτος γάμος

Στις 21 Σεπτεμβρίου το 2008 ο επιχειρηματίας παντρεύτηκε στο εκκλησάκι του Γκολφ της Γλυφαδας. Η χλιδή περίσσευε...Άφθονη σαμπάνια, ακριβές τουαλέτες και αστραφτερά αυτοκίνητα είχαν τραβήξει τα βλέμματα των καλεσμένων.

Οι φωτογραφίες από το "Πρώτο Θέμα" δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την νέα ζωή του πρώην χαμηλόβαθμου στρατιωτικού της πολεμικής αεροπορίας.

Η δικαστική διαμάχη με τον Βίκτωρα Ρέστη

Η κόντρα ανάμεσα στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και το στενό συνεργάτη του άρχισε όταν ο πρώτος βρέθηκε κατηγορούμενος για κτηματική απάτη. Είχε αγοράσει δασική έκταση με σκοπό να χτίσει εμπορικό κέντρο. Απολογούμενος υποστήριξε ότι ζήτησε πίσω τα χρήματά του, αλλά ο εμπλεκόμενος πολιτικός μηχανικός τον "πλήρωσε" με ακίνητα. Τα ακίνητα αυτά βρέθηκαν στην κατοχή του Πάλλη με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πρώτη δικαστική διαμάχη ανάμεσα τους.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top