Βορίδης: Το ΠΑΣΟΚ θέλει συγκυβέρνηση με Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Λύση

«Εμείς λέμε πως η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυτοδύναμη»

«Καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ έριξε ο Μάκης Βορίδης ενόψει των νέων εκλογών, στις 25 Ιουνίου.

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ανατολική Αττική, απαντώντας «κατηγόρησε» το ΠΑΣΟΚ πως επιδιώκει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση.

Εκλογές 25 Ιουνίου 2023: Προβάδισμα 20 μονάδων και αυτοδυναμία ΝΔ

«Το ΠΑΣΟΚ αντί να ενδιαφέρεται για τη διακυβέρνηση της χώρας, το ΠΑΣΟΚ μας υποδεικνύει εταίρους. Το ΠΑΣΟΚ θέλει συγκυβέρνηση ΝΔ - Ελληνικής Λύσης για να μην έχει καμία ευθύνη. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός αλλά και όλοι μας λέμε το αυτονόητο είναι προκειμένου να αποφασίσουμε ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Εμείς λέμε πως η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυτοδύναμη, αλλά λέμε και τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν είναι αυτοδύναμη η κυβέρνηση. Το ζήτημα της αυτοδυναμίας κρίνεται σε αυτές τις εκλογές. Το ποιος θα είναι πρώτος, κρίθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις πρώτες εκλογές», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Τι αλλάζει για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σε σχέση με τις 21 Μαΐου

«Το ζήτημα στο θέμα των συνεργασιών, έχουμε πλέον ένα διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκλησης, στο δε ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία καθαρή θέση. Ο κ. Ανδρουλάκης λέει και 147 να έχετε, μην κοιτάτε από εδώ», σημείωσε.

Εκλογές 2023: Συμφωνία για νέο debate των πέντε πολιτικών αρχηγών

«Κατά τη γνώμη μου υπάρχει μία φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ και λέει ότι βλέπει ότι πήγε καλά στις εκλογές, βλέπει μία περιδίνηση στο ΣΥΡΙΖΑ και μία ευκαιρία να πάει καλύτερα στις εκλογές. Αν μπω στην κυβέρνηση χάνω αυτή τη δυνατότητα. Αρα με αυτό το πολιτικό περιβάλλον σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας τι γίνεται. Η εκτίμηση μου είναι ότι εμείς το λέμε αυτό ότι επειδή μπορεί να δημιουργηθεί μία κατάσταση ευφορίας λόγω της μεγάλης διαφοράς στις πρώτες εκλογές, να επισημάνουμε πως το όριο της αυτοδυναμίας σε επτακομματική βουλή είναι κοντά στο 40%», είπε ο κ. Βορίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top