Εκλογές: Η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας κρίνουν την αυτοδυναμία

Το Άγιο Όρος και τι απαντά η Ζ. Κωνσταντοπούλου για τον... ληστή

Εκλογές 25 Ιουνίου: Η αυτοδυναμία κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου.

Την ώρα που τα κόμματα Νίκη και  Πλεύση Ελευθερίας δίνουν μάχη για να μπουν στην Βουλή, η αυτοδυναμία κρίνεται σε μεγάλο βαθμό από το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου. Όπως ανέφερε ο Σπύρος Λάμπρου στο ρεπορτάζ του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στη μάχη των εκλογών «φουντώνει» η κόντρα για ψήφους πιστών από μονές και εκκλησίες. Ο πρωθυπουργός πάντως ξεκαθάρισε ποια είναι η σχέση εκκλησίας και πολιτικής και μίλησε για το ταξίδι του στο Άγιο Όρος.

 ΝΙΚΗ: Το κόμμα με την ανιψιά του Παΐσιου που βρέθηκε για λίγο εκτός Βουλής  

Στην αντεπίθεση το κόμμα «Νίκη» 

Στην αντεπίθεση περνά το κόμμα Νίκη που έφτασε μια ανάσα από το 3 % στις εκλογές του Μαΐου.  Κάνει λόγο για Fake Νews σχετικά με τις αμβλώσεις και απαντά σε όσους αφήνουν αιχμές για τη χρηματοδότηση της παράταξης: «Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ελέγξουν τον τραπεζικό λογαριασμό μας και παρόμοιους ελέγχους να κάνουν και στα υπόλοιπα κόμματα που έλαβαν μέρος στις εκλογές, για να λάμψει η αλήθεια και να σταματήσουν οι κακόβουλες επιθέσεις λάσπης εναντίον μας» αναφέρει η «Νίκη».  

Νίκη: Στην αντεπίθεση για την προέλευση των χρημάτων

Νίκη: Στην αντεπίθεση για την προέλευση των χρημάτων

Στο Άγιο Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης 

Ξεκάθαρο μήνυμα για τη σχέση πολιτικής και εκκλησίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί, μιλώντας για το ταξίδι στο Άγιο Όρος που είχε σχεδιάσει με τον γιο του. 

Η μαντινάδα του Μητσοτάκη και τα... κρυφά μηνύματά της

«Είχα υποσχεθεί στον γιο μου να πάμε στο Άγιο Όρος. Καταλαβαίνω αυτό που λένε πολλοί για «πολιτική». Πιστεύω ότι η Εκκλησία δεν εμπλέκεται στην πολιτική. Τα μηνύματα έχουν σταλεί από τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πατριάρχη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην εμφάνισή του στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1.   

Όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν μετά την οργισμένη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για εμπλοκή ιερέων και μοναχών σε πολιτικά παιχνίδια. 

«Υπάρχει κόμμα που πήρε ευλογία από γέροντα του Αγίου Όρους. «Για να έχουν οι χριστιανοί εκπροσώπηση στη Βουλή από δικούς μας ανθρώπους» είπε. Οι γέροντες επηρεάζουν. Δίνουν ξεκάθαρα πολιτική γραμμή» δήλωσε ο εκδότης της εφημερίδας «Βήμα Ορθοδοξία», Γιώργος Θεοχάρης.  

Εκλογές: Ποιες έδρες επέλεξαν να κρατήσουν Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης

Τι απαντά για τον ληστή τραπεζών η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Να περάσει τον πήχη του 3% θέλει και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ζήτησε εθελοντές για να βοηθήσουν την κόμμα της, την Πλεύση Ελευθερίας Ανάμεσά τους, όπως έγραφε η φόρμα κατάταξης και… ληστή τραπεζών.

Τζώρτζια Κεφαλά: Η αδικημένη Ζωή Κωνσταντοπούλου κι η αποτυχία στην κάλπη 

«Δεν το πιστεύω ότι υπήρξαν βουλευτές που μου έκαναν παρατήρηση. Φυσικά, ήταν ένα διαφημιστικό τρικ και πέτυχε» δήλωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου. 

Οι «μικροί» κρίνουν την αυτοδυναμία

Πότε αποκτά αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα και ποιος ο ρόλος του ποσοστού των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής; Όπως εξηγεί ο διευθυντής της GPO Αντώνης Παπαργύρης, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής, τόσο πιο εύκολη θα είναι η αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα.

Δημοσκόπηση GPO για το Star: Προβάδισμα 6,3% υπέρ της ΝΔ   

Διευθυντής GPO: Αυτά είναι τα ποσοστά της αυτοδυναμίας

Διευθυντής GPO: Αυτά είναι τα ποσοστά της αυτοδυναμίας  

Αν πάντως η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας μπουν στη Βουλή, ακόμα και αν η ΝΔ επαναλάβει το ποσοστό της εκλογικής της νίκης στις 21 Μαΐου, η αυτοδυναμία θα είναι σχετικά περιορισμένη, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα είνα ευρεία σε αριθμόι εδρών.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top