Εκλογές: Αλαλούμ με τους φόρους – Επίθεση Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ   

Ανδρουλάκης: «Είναι άδικο να φορολογήσουμε τους ισχυρούς;»

«Λάδι στη φωτιά»  της προεκλογικής αντιπαράθεσης για τους φόρους της «επόμενης ημέρας», έριξε σήμερα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, βάζοντας στο κάδρο και τον ΕΝΦΙΑ. «Δεν υπάρχει σχέδιο αύξησής του», έσπευσαν να πουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά επιμένουν στην ανάγκη αύξησης των φόρων στα μερίσματα και τις γονικές παροχές. Στο κάδρο παραμένουν και οι μάλλον «θολές»  εξαγγελίες της αντιπολίτευσης για φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων. 

Για «ενίσχυση» του ΕΝΦΙΑ μίλησε ο Παραστατίδης - «Άδειασμα» από ΠΑΣΟΚ

Παραστατίδης: «Αφορούν στους έχοντες οι φόροι γονικών παροχών και ΕΝΦΙΑ»  

«Βεβαίως, οι φόροι οι οποίοι αφορούν στην κληρονομιά, στις γονικές παροχές, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν.....Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στον φόρο γονικής κληρονομιάς, στον φόρο ακίνητης περιουσίας -αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ- είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν»  ήταν η δήλωση της... ημέρας, που «άναψε φωτιές»  στη Χαριλάου Τρικούπη. Έστω από... σπόντα, ο ΕΝΦΙΑ μπήκε στη συζήτηση για τον φορολογικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ και μετά το γραπτό «άδειασμα» του βουλευτή κρίθηκε σκόπιμη και η δήλωση από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Εκλογές: Ποιες έδρες επέλεξαν να κρατήσουν Μητσοτάκης, Τσίπρας, Ανδρουλάκης

Ν. Ανδρουλάκης: «Δεν υπάρχει στο πρόγραμμά μας η αύξηση του ΕΝΦΙΑ» 

«Το ΠΑΣΟΚ πουθενά στο πρόγραμμά του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Ακριβώς το αντίθετο. Έχει ψηφίσει τρεις φορές τη μείωση του ΕΝΦΙΑ» διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ ο ίδιος ο Σ. Παραστατίδης, σε ανάρτησή του στο facebook, αναφέρθηκε σε «μονταζιέρα» και υποστήριξε: «Πουθενά δεν έκανα συγκεκριμένη διατύπωση "ενίσχυσης του ΕΝΦΙΑ"». 

 

Κ. Μητσοτάκης: «Οι αντίπαλοί μας έχασαν τα αβγά και τα πασχάλια» 

«Οι αντίπαλοί μας είναι αυτοί που έχουν «χάσει τα αυγά και τα πασχάλια» και τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό»  σχολίασε από την  Κρήτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης από την Κρήτη για τους φόρους: Οι αντίπαλοι μας έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια

Μητσοτάκης από την Κρήτη για τους φόρους: Οι αντίπαλοι μας έχουν χάσει τα αβγά και τα πασχάλια 

Ν. Ανδρουλάκης: «Είναι άδικο να φορολογήσουμε τους ισχυρους;» 

Ο κ. Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε πάντως: «Λένε ότι θέλουμε να φορολογήσουμε τους πιο ισχυρούς. Είναι άδικο αυτό; Μας καταγγέλλουν γιατί τα 4,8 εκατομμύρια ευρώ αφορολόγητο όριο στις γονικές παροχές, το πάμε στις 400.000 ανά γονέα, δηλαδή στις 800.000 συνολικά....ο φόρος για το μέρισμα από 3.500 πηγαίνει στις 4.500. Για ένα χιλιάρικο κ. Σκέρτσο θα αφελληνιστεί η ελληνική οικονομία;». 

Τσίπρας στο Star: Δε δίνει έσοδα ο φόρος στα μερίσματα 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε σχετικά με τους φόρους στα μερίσματα, μιλώντας την Τρίτη 30/5 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα: «Η αύξηση της φορολογίας μερισμάτων δε θα δώσει μεγάλα έσοδα στο δημόσιο ταμείο, η έκτακτη φορολόγηση υπερκερδών θα δώσει».  

Τσίπρας στο Star: Σκέφθηκα να παραιτηθώ τη βραδιά των εκλογών!  

Α. Σκέρτσος: «Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κοστίζει 10 - 12 δις ευρώ ετησίως» 

Στο επίκεντρο της προεκλογικής διαμάχης παραμένει η κοστολόγηση των προγραμμάτων και ειδικά το πώς θα καλυφθούν οι εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις και εισοδηματικές ενισχύσεις. 

«Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στοιχίζει περίπου 10 με 12 δισ. ευρώ ετησίως, δηλαδή 45 δις. ευρώ στην τετραετία» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος.   

Πόπη Τσαπανίδου: «Φόρος στα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας» 

«Το 2022, οι ισολογισμοί μόνο των εταιρειών ενέργειας και διύλισης κατέγραψαν υπερκέρδη πάνω από έξι δισεκατομμύρια Το μέσο νοικοκυριό όμως δε μπορούσε να βγάλει το μήνα από την ακρίβεια και τη λεηλασία του εισοδήματος» υποστήριξε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η εκπρόσωπός του Πόπη Τσαπανίδου.    

Τσαπανίδου: Θα βάλουμε έκτακτη φορολόγηση 3,5 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις

Σύμφωνα, πάντως, με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς, τα κέρδη των εταιριών ενέργειας το 2022 ήταν 2,5 δισ.  ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top