Ο Αλέξης Τσίπρας, η μαμά της Σκορδά και η απήχηση στην... τρίτη ηλικία

«Είστε ο αγαπημένος της, αλλά τώρα που την είπατε ηλικιωμένη, τη χάσατε»

Με τις εκλογές της Κυριακής να βρίσκονται προ των πυλών και μετά την κρίση που προκάλεσε η δήλωση Κατρούγκαλου για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μίλησε για όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή της Φαίης Σκορδά.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να αρχίσει να πακετάρει από το Μέγαρο Μαξίμου

Όπως είπε, οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να τις βλέπουν έτσι, ενώ τόνισε πως δεν τον τρομάζει η λαϊκή ετυμηγορία. 

Σκορδά: «Είστε ο αγαπημένος της μαμάς μου»

Η συζήτηση ξεκίνησε με έναν ξεχωριστό διάλογο που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τη Φαίη Σκορδά. Η παρουσιάστρια του μετέφερε  ότι η μητέρα της είναι πολύ χαρούμενη που τον έχει καλεσμένο στην εκπομπή, με τον Αλέξη Τσίπρα ωστόσο να ρωτά την ηλικία της μητέρας της και την παρουσιάστρια... να αρνείται να τη δηλώσει. Τότε ο Αλέξης Τσίπρας της είπε ότι στις ηλικίες της μητέρας της έχει μεγάλη απήχηση. 

Ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με την Φαίη Σκορδά για την... μητέρα της:

Φαίη Σκορδά: Είναι πολύ χαρούμενη η μαμά μου αυτή τη στιγμή, γιατί είστε αγαπημένος της, τώρα χαίρεται που μας βλέπει,
Αλέξης Τσίπρας: Να της δώσουμε πολλά χαιρετίσματα.
Φαίη Σκορδά: Μαμά πολλά φιλιά, στην κυρία Εύα λοιπόν.
Αλέξης Τσίπρας: Πού μένει η κυρία Εύα;
Φαίη Σκορδά: Στο Κιλκίς.
Αλέξης Τσίπρας: Στο Κιλκίς... την αγάπη μου. Πόσο χρονών είναι η μαμά σας
Φαίη Σκορδά: [...] είναι... εεεε... εγώ είμαι 43, οπότε καταλαβαίνετε. Δεν τολμώ να πω.
Αλέξης Τσίπρας: Ξέρετε γιατί το λέω; Γιατί είναι το target group μου. Αυτές οι ηλικίες είναι το target group μου.
Φαίη Σκορδά: Οχι οι πιο μικρές;
Αλέξης Τσίπρας: Οχι, προφανώς αστειεύομαι, αυτές οι ηλικίες δεν είναι το φόρτε του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα πιο νεανικά κοινά, αλλά εγώ δέχομαι μεγάλη αγάπη από ηλικιωμένους ανθρώπους και ειδικά ηλικιωμένες κυρίες που μου το εκφράζουν κάθε φορά που τις συναντώ σε περιοδείες.
Φαίη Σκορδά: Τώρα που άκουσε η μαμά μου το ηλικιωμένη κυρία, πάει τη χάσατε.
Αλέξης Τσίπρας: Δεν ξέρω γι' αυτό ρώτησα, μπορεί να μην είναι στο target group.
Φαίη Σκορδά: Εντάξει πλάκα κάνω. Σας αγαπάνε θέλετε να πείτε και οι άνθρωποι μιας μεγαλύτερης ηλικίας.
Αλέξης Τσίπρας: Οχι υπάρχει μεγάλη αγάπη από τους ανθρώπους αυτούς που εν τοιαύτη περιπτώση βρίσκονται σε μια περίοδο της ζωής τους που δεν μπορούν να είναι πάρα πολύ ενεργοί, είναι αυτό που λέμε απόμαχοι της δουλειάς, συνταξιούχοι, σε αυτούς αναφέρομαι. Πιθανότατα η κυρία Εύα ελπίζω να μας συγχωρήσει, διότι είναι ένας κόσμος που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ που θέλουν να έχουν την αγάπη μας, τον σεβασμό μας και την έγνοια μας.

Τσίπρας: «Αυτοί είμαστε, διαλέξτε»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση εισφορών, αλλά «ανάσες».

O Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά - Intimenews

O Αλέξης Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά - Intimenews

«Ο Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε ένα λάθος και βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετά τα Τέμπη είναι και πάλι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Αυτοί είμαστε, διαλέξτε», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, πραφράζοντας τη φράση του Δημήτρη Κουτσούμπα που έχει γίνει viral.

Τσίπρας: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είμαστε κολλητοί»

Σε ερώτηση γιατί είναι τόσο επιθετικός απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως η κριτική που ασκεί στον απερχόμενο πρωθυπουργό είναι συγκρατημένη. 

Αλέξης Τσίπρας: «Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, θα έχουμε κυβέρνηση»

«Δεν είμαστε κολλητοί με τον κ. Μητσοτάκη. Δε θα τον χάσω από φίλο. Αυτή είναι μια πολιτική αντιπαράθεση. Του ασκώ πολιτική κριτική πολύ πιο ήπια, από εκείνη που έχει ασκήσει ο ίδιος σε εμένα», είπε. 

Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης με είδε στη Δανάη Μπάρκα και μου είπε ότι ήμουν καλός»

Όσον αφορά στο παρασκήνιο του debate, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  αποκάλυψε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε πως είδε τη συνέντευξή του στη Δανάη Μπάρκα και του είπε πως ήταν καλή. «Του είπα “σε αντέγραψα, σου πιστώνω πως εσύ το ξεκίνησες”», σημείωσε. 

Τσίπρας: «Ο Διονύσης Σαββόπουλος δεν άλλαξε απόψεις»

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου για αυτοδύναμη ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως τρέφει μόνο θετικά αισθήματα για τον μουσικοσυνθέτη. 

Τσίπρας: «Ο Πάνος Καμμένος το 2015 ήταν ένα αναγκαίο κακό»

Σημείωσε πως ο Διονύσης Σαββόπουλος δεν άλλαξε και πολύ απόψεις, αλλά κι αν άλλαξε, είναι δικαίωμά του. 

«Εάν είναι και προσωπικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ένας λόγος παραπάνω να τον στηρίζει γιατί οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται και τώρα είναι μια δύσκολη στιγμή για εκείνον», είπε. 

Τσίπρας: «Οι γυναίκες πρέπει να βρουν τη δύναμη να μιλούν»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε για τη βία κατά των γυναικών και τις δολοφονίες, τονίζοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να βρουν τη δύναμη να μιλήσουν εάν τους συμβεί κάτι, ωστόσο πρέπει να υπάρχει κι ένα ασφαλές περιβάλλον γι’ αυτές. 

Τσίπρας: Μπήκα νωρίς στην πολιτική, ελπίζω να βγω και νωρίς

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε σημαντικές αλλαγές στην υπόθεση του βιασμού, χωρίς να χρειάζεται εξέταση για να αποδειχθεί, αλλά αρκεί η καταγγελία της μη συναίνεσης. 

Τσίπρας: «Θα νομοθετήσουμε τον γάμο ομύφυλων ζευγαριών»

«Δεν μπορεί το κράτος να αποφασίσει ποιος θα αγαπάει ποιον», είπε ο κ. Τσίπρας όταν ερωτήθηκε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και δεσμεύθηκε πως το επόμενο βήμα αν σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγνώριση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και να δοθεί η δυνατότητα της υιοθεσίας.

Αλέξης Τσίπρας: «Σε 15 ημέρες τελειώνει ο εφιάλτης. Μητσοτάκης ή αλλαγή»

Τσίπρας: «60.000 άνθρωποι ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι όλοι φασίστες;»

Σχετικά με τη δήλωσή του για το να φέρει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής προς την δημοκρατία, συνέχισε να την υπερασπίζεται, λέγοντας πως κάποιος ίσως παρασύρθηκε. 

«Εγώ λέω τις απόψεις μου, τα πιστεύω μο. Θέλω να ανοίγω δρόμους και να ανοίγω και μυαλά. Όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι όλοι φασίστες; Οι 600.000 που για κάποιους λόγους ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή; Είναι θέμα και άγνοιας και αντίδρασης και ότι είναι κάτι αντισυστημικό. Η σύγκρουση της Αριστεράς με το φασισμό είναι βαθιά ιδεολογική», σημείωσε και πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κριτική που δέχθηκε από τον Δ. Κουτσούμπα:

Τσίπρας: Στόχος μας είναι να πάρουμε όσους ψήφιζαν Χρυσή Αυγή

«Οι άνθρωποι που παρασύρθηκαν και ψήφισαν Χρυσή Αυγή είναι λαϊκοί άνθρωποι, είναι εργάτες και πρέπει να τους προσεγγίσουμε με έναν τρόπο. Το ταξικό τους συμφέρον δεν είναι εκεί είναι με εμάς. Εμείς την επόμενη μέρα των εκλογών θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν εργασιακά δικαιώματα, να αυξηθεί ο μισθός τους, να έχουν μια προοπτική αξιοπρέπειας. Δε θα τους το δώσει η Δεξιά. Εκτός κι αν ο μας λέει ο κ. Κουτσούμπας ότι δεν έχει σημασία όποιος κι αν βγει, ας βγει ο Μητσοτάκης. Αν αυτό πιστεύει τι να πω».

Τσίπρας: «Η πρώτη νέα γενιά που αισθάνεται πως θα ζήσει χειρότερα από τους προηγούμενους»

Επίσης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει βάρος στη νέα γενιά, που είναι η πρώτη νέα γενιά που αισθάνεται ότι θα ζήσει χειρότερα από τους προηγούμενους.

Zoe Pre: «Θέλω με την κοπέλα μου να μας παντρέψει ο Αλέξης Τσίπρας»

«Οι δημοσκοπήσεις που μας δείχνουν πίσω, μας δείχνουν πρώτους στη νέα γενιά» είπε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως πρέπει να γίνουν τομές στην εκπαίδευση, στη στέγη, προκειμένου να μπορούν οι νέοι να κάνουν οικογένειες, καθώς όπως είπε έχουμε πολύ υψηλά νοίκια με χαμηλούς μισθούς.

Τσίπρας: Το «βέτο» στην Μπέτυ, τα παιδικά πάρτι και ο χάκερ γιος του

Στο τέλος της συνέντευξής του ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως οι γιοι του του λένε «τι θες τώρα να μπλέξεις, πάλι δε θα σε έχουμε δίπλα μας».

Όπως είπε όμως είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει το «συμβόλαιο» αλλαγής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top