Δείτε αναλυτικά τις τιμές του νέου Mitsubishi COLT

Παρουσιάστηκε το νέο Mitsubishi COLT στην Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά τις τιμές του νέου Mitsubishi COLT

Με την άφιξη του ολοκαίνουργιου COLT, η Mitsubishi Motors επιστρέφει στην καρδιά της κατηγορίας Β στην Ευρώπη, διευρύνοντας περαιτέρω την προϊοντική γκάμα της, μετά και την έλευση της νέας γενιάς ASX. Για το 2024, αναμένεται η παρουσίαση ενός ακόμη SUV, το οποίο θα αποτελεί τη  ναυαρχίδα της εταιρείας. 

Δείτε αναλυτικά τις τιμές του νέου Mitsubishi COLT

Στην 7η πλέον γενιά του, το COLT βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi. Το εμπρός τμήμα του νέου COLT πλαισιώνεται από φώτα τεχνολογίας LED ενώ οι αναλογίες του διαμορφώνουν ένα όχημα ιδανικό για άνετες μετακινήσεις στην πόλη: κομψό, δυναμικό, ευέλικτο και έτοιμο για κάθε είδους διαδρομή.  

Το εσωτερικό του νέου Mitsubishi COLT

Η εσωτερική σχεδίαση αποτελεί συνέχεια της εξωτερικής εμφάνισης και αισθητικής με επιλογές προηγμένων υλικών που ενισχύουν τον χαρακτήρα και εστιάζουν στη συνδεσιμότητα. Χάρη στο Apple CarPlay και το Android Auto, ο χρήστης μεταφέρει την ψηφιακή ζωή του στην καμπίνα με πρόσβαση μέσω μιας multi-touch οθόνης 7 ή 9,3 ιντσών. Στον πίνακα οργάνων προβάλλονται με ευκρίνεια πολυάριθμες πληροφορίες και δεδομένα, ειδικά διαμορφωμένα για τις ανάγκες του οδηγού, μέσω μιας ψηφιακής οθόνης 7" ή 10". Στη μεγαλύτερη από τις δύο οθόνες είναι δυνατή η απεικόνιση του συστήματος πλοήγησης.  

Δείτε αναλυτικά τις τιμές του νέου Mitsubishi COLT

Η τεχνολογία Multi-Sense επιτρέπει στον οδηγό να διαμορφώνει το εσωτερικό του νέου COLT σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα εξατομίκευσης του ατμοσφαιρικού φωτισμού και του πίνακα οργάνων αλλά και να ρυθμίζει, για παράδειγμα, το driving mode και το steering mode. 

Ο πίνακας οργάνων του νέου Mitsubishi COLT

Η προηγμένη συνδεσιμότητα και η ψηφιοποίηση συνεισφέρουν επίσης στη βελτίωση της ασφάλειας. Το eCall ανήκει στον βασικό εξοπλισμό του νέου COLT, τροφοδοτούμενο από μία ενσωματωμένη κάρτα SIM 4G, ώστε να μπορεί ο οδηγός να είναι ξέγνοιαστος σε περίπτωση που συμβεί κάτι απροσδόκητο και χρειαστεί βοήθεια. 

Δείτε αναλυτικά τις τιμές του νέου Mitsubishi COLT

Η ασφάλεια είναι βαθιά ριζωμένη στη φιλοσοφία του hatchback μοντέλου της κατηγορίας Β. Μια σειρά από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) προσφέρουν αυξημένα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας και σιγουριά. Μεταξύ αυτών είναι: Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Around View Monitor, Automatic High Beam, Blind Spot Warning, Forward Collision Mitigation system, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Easy Park Assist, Rear Cross Traffic Alert και Traffic Sign Recognition. 

Οι κινητήρες του νέου Mitsubishi COLT

Ο βασικός κινητήρας του νέου COLT είναι ένας καινοτόμος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.0L με σύστημα ψεκασμού πολλαπλών σημείων, ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων και αποδίδει ισχύ 67ps και ροπή 95 Nm. Το σύστημα κίνησης συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων σε μόλις 118-121g/km βάσει του επίσημου κύκλου WLTP και καταναλώνει 5,2-5,4 λίτρα/100km. 

Το νέο Mitsubishi COLT

Ακολουθεί η υπερτροφοδοτούμενη τρικύλινδρη μονάδα 1.0L MPI-T που αποδίδει 91ps/160Nm. Συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και απευθύνεται σε όσους αναζητούν υψηλότερες επιδόσεις, οι οποίες όμως δεν επιτυγχάνονται σε βάρος της αποδοτικότητας, καθώς η κατανάλωση περιορίζεται στα 5,1-5,5 λίτρα/100km με εκπομπές ρύπων 116-124g/km σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. 

Με το κοινό να αγκαλιάζει ολοένα και περισσότερο τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης, το νέο COLT έρχεται στην Ευρώπη με ένα εξηλεκτρισμένο, πλήρως υβριδικό (HEV) σύστημα κίνησης, το οποίο συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6L ικανό να παράγει ισχύ 143ps και ροπή 148Nm (ICE) και 205Nm (e-motor). Η συγκεκριμένη μονάδα συνεργάζεται με ένα προηγμένο multi-mode αυτόματο κιβώτιο. 

Το νέο Mitsubishi COLT

Το υβριδικό σύστημα συνδυάζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης με έναν ηλεκτροκινητήρα 36 kW και μια γεννήτρια υψηλής τάσης τοποθετημένη κάτω από το καπό, καθώς και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1,2 kWh ενσωματωμένη στο πίσω μέρος. Με την ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, η  αποδοτικότητα βελτιώνεται. Το σύστημα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά του σε περιβάλλον της πόλης, όπου έως και το 80% του χρόνου οδήγησης πραγματοποιείται με τον ηλεκτροκινητήρα ενεργό. Ως αποτέλεσμα, η αυτονομία του νέου COLT αγγίζει τα 900km, οι εκπομπές CO2 μειώνονται στα 94-102g/km, και οι τιμές κατανάλωσης κυμαίνονται μεταξύ 4,2-4,5  λίτ./100km. 

Το νέο Mitsubishi COLT

Το νέο COLT έχει στη φαρέτρα του μία σειρά από προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS) που υπόσχονται αυξημένη ενεργητική ασφάλεια .Ενσωματώνει έως και 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες, καθώς και αισθητήρες ραντάρ για να μπορεί ο οδηγός να έχει μία πλήρη εικόνα 360° του οχήματος και του περιβάλλοντός του. Εισάγει μία ολοκληρωμένη σειρά συστημάτων ADAS στην κατηγορία Β, που συνεισφέρουν στην ασφάλεια των επιβατών και των υπολοίπων χρηστών των δρόμων, μειώνοντας ταυτόχρονα το στρες της οδήγησης. 

Η λίστα των συστημάτων ADAS στο νέο COLT περιλαμβάνει: Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Around View Monitor, Automatic High Beam, Blind Spot Warning, Forward Collision Mitigation system, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Easy Park Assist, Rear Cross Traffic Alert και Traffic Sign Recognition. 

Το νέο Mitsubishi COLT

Η βασική έκδοση εξοπλισμού INFORM περιλαμβάνει Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας (Speed Limiter), προειδοποίηση απόστασης (Distance Warning), σύστημα Forward Collision Mitigation, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keeping Assist) και αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition), ενώ οι εκδόσεις INSTYLE επωφελούνται από ένα πακέτο 14 τεχνολογιών ασφαλείας. Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες απολαμβάνουν ασφάλεια και ξεγνοιασιά, όποια κι είναι η επιλογή τους. 

Το νέο Mitsubishi COLT

Όπως όλα τα οχήματα της Mitsubishi Motors που πωλούνται στην Ευρώπη, το νέο COLT συνοδεύεται από το  Mitsubishi Motors Service Commitment, που αποτελεί διαβεβαίωση για τους πελάτες και απόδειξη της ποιότητας και της εμπιστοσύνης της μάρκας στα οχήματά της. 

Δείτε αναλυτικά τις εκδόσεις και τις τιμές του νέου Mitsubishi COLT
1.0 5MT INFORM                          18.700
1.0 5MT INFORM PLUS                19.490
1.0 5MT INVITE PLUS                   20.760
1.0-T 6MT INVITE PLUS                21.920
1.0-T 6MT INTENSE PLUS            24.470
1.0-T 6MT INSTYLE                       27.470
HYBRID 1.6 AT INVITE PLUS        29.170
HYBRID 1.6 AT INTENSE PLUS    30.360
HYBRID 1.6 AT INSTYLE               32.690

Το νέο COLT, όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, επωφελείται από: 

Εργοστασιακή εγγύηση 5-ετών/100.000 km. 

Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών. 

Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 km  

Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160 000 km. 

Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package). 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top