BMW: Νέα κυψέλη μπαταρίας για τα μοντέλα της NEUE KLASSE

Η εντυπωσιακή αυτονομία που προσφέρουν

BMW NEUE KLASSE μοντέλα κυψέλες μπαταρίες

Με τα μοντέλα της NEUE KLASSE να κάνουν το ντεμπούτο τους το 2025, το BMW Group είναι έτοιμο να εισέλθει σε μία νέα εποχή για την ηλεκτροκίνηση και για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσει στρογγυλές κυψέλες μπαταρίας, βέλτιστα προσαρμοσμένες στη νέα αρχιτεκτονική που επικεντρώνεται στα πλήρως ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης.

Οι καινοτόμες μπαταρίες ιόντων λιθίου για την 6η γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive θα αυξήσουν την αυτονομία κατά 30% και την ταχύτητα φόρτισης κατά περίπου 20%. Θα υπάρξει επίσης μία μείωση στις εκπομπές CO2 από τη διαδικασία παραγωγής των κυψελών της μπαταρίας, ενώ τα κόστη παραγωγής για ολόκληρη την μπαταρία υψηλής τάσης θα είναι έως 50% χαμηλότερα συγκριτικά με την τρέχουσα, 5η γενιά.

Οι νέες στρογγυλές κυψέλες έχουν διάμετρο 46 mm και θα κατασκευάζονται σε δύο διαφορετικά μήκη. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορούν να ενσωματωθούν ευέλικτα στο διαθέσιμο χώρο εγκατάστασης στο κάτω μέρος του οχήματος. Για να ικανοποιήσει την ζήτηση για κυψέλες μπαταριών για τη NEUE KLASSE, το BMW Group θα κατασκευάσει δύο νέα εργοστάσια κυψελών μπαταριών με συνεργάτες σε Ευρώπη, Κίνα και την περιοχή USMCA (ΗΠΑ-Μεξικό-Καναδάς).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top