Renault Austral: Με ποιους κινητήρες έρχεται στην Ελλάδα 

Γιατί είναι  ξεχωριστό

Renault Austral κινητήρες παρουσίαση

Η Renault αποκαλύπτει το All-New Austral, το καινούργιο εξηλεκτρισμένο της SUV. Με high-tech στοχιεία , οικονομικό και δικτυωμένο, ενσαρκώνει το πνεύμα της φιλοσοφίας ‘Renaulution’ και τη ‘Nouvelle Vague’ οπτική της Renault για τα SUV της κατηγορίας C.Το All-New Austral παρουσιάζεται και μία νέα έκδοση με σπορ εμφάνιση που ονομάζεται Esprit Alpine, η οποία διατίθεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της γκάμας Renault.· Σχεδιασμένο πάνω στην πλατφόρμα CMF-CD 3ης γενιάς, το All-New Austral προσφέρει διάφορα επίπεδα εξηλεκτρισμού, μεταξύ των οποίων και το νέο σύνολο κίνησης Full Hybrid E-TECH.


 Μοντέρνο και τεχνολογικά εξελιγμένο, το All-New Austral προσφέρει προηγμένες και ευφυείς τεχνολογίες οδήγησης όπως το σύστημα 4CONTROL Advanced, καθώς και 32 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.· Με ακόμα περισσότερες δυνατότητες δικτύωσης, η τεράστια οθόνη του OpenR, φιλοξενεί το σύστημα πολυμέσων OpenR Link, το οποίο ενσωματώνει τις καλύτερες υπηρεσίες και εφαρμογές της Google.

Το All-New Renault Austral προσφέρεται με μία ευρεία γκάμα πρωτοποριακών εξηλεκτρισμένων κινητήρων που καλύπτουν κάθε ανάγκη: τελευταίας γενιάς κινητήρες Full Hybrid E-TECH με ισχύ έως 200 hp και δύο βενζινοκινητήρες, ένας Mild Hybrid Advanced 48V με ισχύ 130HP και ένας με Mild Hybrid 12V με ισχύ 140 HP ή 160 HP.


Το All-New Austral εφοδιάζεται με το ολοκαίνουργιο σύστημα κίνησης Full Hybrid E-TECH κινητήρα, Το σύνολο αποτελείται από έναν turbo 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρου που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, μία μπαταρία ιόντων λιθίου 400V ισχύος 1.7kWh και ένα έξυπνο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων multi-mode. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φτάνει τα 146 kW, ή τους 200hp. Όπως και με την προηγούμενη γενιά υβριδικών συνόλων E-TECH, το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ηλεκτρικής οδήγησης, συνδυάζοντας την αθόρυβη κίνηση με την άμεση απόκριση.

Εξοπλισμένο με τον πιο σύγχρονο υβριδικό κινητήρα E-TECH, το All-New Renault Austral επιτυγχάνει μοναδικά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2 (ξεκινώντας από τα 4,6 L/100 km και τα 105 g CO2/km., τιμές για τις οποίες εκκρεμεί η πιστοποίηση), αποτελώντας έτσι ένα από τα πιο οικονομικά υβριδικά SUV.Ο Mild Hybrid Advanced κινητήρας του All-New Renault Austral, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Renault και αποτελεί μία πραγματική εναλλακτική στους κινητήρες Diesel. Συνδυάζει το σύγχρονο 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρου με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48V.

Ο κινητήρας των 130 HP που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο, εξασφαλίζει οδηγική απόλαυση, διατηρώντας παράλληλα την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 στα χαμηλότερα επίπεδα της κατηγορίας: από 5.3L./100 km και 123 g CO2/km (εκκρεμεί πιστοποίηση). Οι ρυθμίσεις μπορούν να αλλάξουν ώστε να μεγιστοποιηθεί η παραγωγή ενέργειας, διατηρώντας, παράλληλα, την κατανάλωση κατά 20% χαμηλότερη σε σχέση με αυτή ενός αντίστοιχου μοντέλου με μη υβριδικό κινητήρα εσωτερικής καύσεως.


Ο Mild Hybrid κινητήρας χρησιμοποιεί τον 4κύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού 1,3 λίτρου που ήδη κινεί αρκετά μοντέλα της Renault. Προϊόν εξέλιξης της συνεργασίας με την Daimler, ο κινητήρας αυτός υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα-μίζα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 V. Αποδίδει 140 ή 160HP σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο X-TRONIC, ή 140 HP με χειροκίνητο κιβώτιο. Ο Mild Hybrid κινητήρας 12V των 160HP του All-New Renault Austral αποδίδει μέγιστη ροπή 270Nm, διαθέσιμη από τις 1.800-3.500σ.α.λ. ενώ επιτυγχάνει μέση κατανάλωση από 6,2L./100km, με εκπομπές CO2 που ξεκινούν από τα 136g/km.


Τα συστήματα MULTI-SENSE και 4CONTROL Advanced συμβάλλουν στην πλήρη εξατομίκευση της εμπειρίας οδήγησης του All-New Renault Austral, προσφέροντας μια διασκεδαστική και πιο αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία.Το All-New Renault Austral διαθέτει 32 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS), τα οποία μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τρείς κατηγορίες: οδήγηση, στάθμευση και ασφάλεια.Το All-New Renault Austral θα ξεκινήσει να πωλείται στις ευρωπαϊκές αγορές από το τελευταίο τρίμηνο του 2022.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top