Αυτό είναι το νέο Ford Ranger Raptor

Ποια είναι η μεγαλύτερη... είδηση 

Ford Ranger Raptor 2022

Η επόμενη γενιά του Ford Ranger Raptor, έφτασε. Κυρίαρχο στην έρημο, μετρ στα βουνά, αλλά και ο απόλυτος βασιλιάς σε όλες τις ενδιάμεσες συνθήκες, το Ranger Raptor δεύτερης γενιάς ανεβάζει των πήχη των off-road επιδόσεων, όντας ένα pick-up που έχει κατασκευαστεί για τους γνήσιους λάτρεις της οδήγησης.


Οι επιβάτες απολαμβάνουν επίσης την τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας. Στη high-tech καμπίνα δεσπόζει μία πλήρως ψηφιακή οθόνη 12,4” και μία κεντρική οθόνη αφής 12” για την υποστήριξη των συστημάτων συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας SYNC 4A® νέας γενιάς της Ford 4 που προσφέρει ασύρματη συμβατότητας Apple CarPlay και Android Auto™ χωρίς έξτρα χρέωση. 5 Ένα ηχοσύστημα 10-ηχείων B&O® 6 προσφέρει το soundtrack της επιλογής 


Η μεγαλύτερη είδηση για τους λάτρεις των επιδόσεων είναι η εισαγωγή ενός ολοκαίνουργιου twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα 3.0L EcoBoost που βελτιστοποιήθηκε από την Ford Performance για να αποδίδει μέγιστη ισχύ 288 PS και ροπή 491 Nm.  Η Ford Performance εξασφάλισε ότι ο κινητήρας προσφέρει άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού στο γκάζι, σε συνδυασμό με ένα αγωνιστικής προέλευσης σύστημα anti-lag, παρόμοιο με αυτό που είδαμε για πρώτη φορά στα Ford GT και Focus ST, το οποίο επιτρέπει τη στιγμιαία και on-demand αύξηση της ισχύος.


Ο νέος κινητήρας του Ranger Raptor προσφέρει αβίαστη επιτάχυνση στο χαλίκι, το χώμα, τη λάσπη και την άμμο. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν τον ήχο κινητήρα που προτιμούν πιέζοντας ένα μπουτόν στο τιμόνι ή επιλέγοντας ένα drive mode που χρησιμοποιεί μία από τις κάτωθι ρυθμίσεις: Quiet - Normal -· Sport – · Baja Ο σημερινός κινητήρας ντίζελ 2.0L EcoBlue bi-turbo θα εξακολουθήσει να διατίθεται στο νέο Ranger Raptor από το 2023. 


Για πρώτη φορά, το Ranger Raptor εξοπλίζεται με ένα προηγμένο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με ένα νέο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο on-demand κιβώτιο μεταφοράς δύο σχέσεων (αργό/γρήγορο), σε συνδυασμό με εμπρός και πίσω μπλοκέ διαφορικά – ένα πολύτιμο στοιχείο για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της εκτός δρόμου οδήγησης.


Κάθε επιλέξιμο προφίλ οδήγησης προσαρμόζει μία σειρά παραμέτρων - από τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων μέχρι την ευαισθησία και τη ρύθμιση του ABS, τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας, τις βαλβίδες στο σύστημα εξαγωγής, καθώς και την απόκριση του τιμονιού και του γκαζιού. Το νέο Ranger Raptor περιλαμβάνει επίσης το σύστημα Trail Control™, που μοιάζει με το cruise control αλλά σε συνθήκες off-road. 2 Ο οδηγός απλά επιλέγει μία καθορισμένη ταχύτητα κάτω από 32 km/h με το όχημα να διαχειρίζεται την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, ενώ ο ίδιος συγκεντρώνεται στο τιμόνι διασχίζοντας δύσκολα εδάφη.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top