SKODA: Η ζημιά που της έκανε η έλλειψη ημιαγωγών

Τ ανέα μοντέλα που θα κάνουν την διαφορά

SKODA πωλήσεις ημιαγωγοί

Η ανοδική πορεία της SKODA τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, μετριάστηκε το 2021 από τη δυσλειτουργία που προκάλεσε στην παραγωγή η έλλειψη ημιαγωγών. Η SKODA AUTO ανακοίνωσε παραδόσεις 878.200 οχημάτων παγκοσμίως το περασμένο έτος, εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία για το 2022, καθώς αναμένεται βελτίωση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Την ίδια στιγμή και η γκάμα είναι πλήρως ανανεωμένη, με την ολοκαίνουργια FABIA και τα νέα KODIAQ και KAROQ, ενώ σε μερικές μέρες αποκαλύπτεται το ENYAQ COUPÉ iV που θα πλαισιώσει ιδανικά το ήδη επιτυχημένο ENYAQ iV, που το 2021 κατέγραψε 45.000 πωλήσεις. 


Τέλος, στην Ελλάδα η SKODA κατέγραψε 2.998 πωλήσεις, πολύ κάτω από τη δυναμική της μάρκας και τη ζήτηση για τα μοντέλα της, αποτέλεσμα της μειωμένης παραγωγής λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Παρόλα αυτά, η OCTAVIA διατηρήθηκε στην πρώτη θέση στην κατηγορία των μεσαίων σεντάν της ελληνικής αγοράς με 591 ταξινομήσεις. Επιτυχημένη κρίνεται η χρονιά και για το ENYAQ iV, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας που κατέγραψε 86 πωλήσεις, παρά την επίσης περιορισμένη παραγωγή. 

Τα KODIAQ και KAROQ, με τις ανανεωμένες εκδόσεις τους να έχουν παρουσιαστεί προς το τέλος του έτους και τη διαθεσιμότητα σε χαμηλά επίπεδα, σημείωσαν αύξηση πωλήσεων 18% σε σχέση με το 2020.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για μία ακόμα χρονιά η SKODA κυριάρχησε στην κατηγορία των οχημάτων που χρησιμοποιούν και φυσικό αέριο (CNG) για τον κινητήρα τους, με μερίδιο αγοράς  άνω του 50% ενώ η μάρκα παρέμεινε μακράν η κορυφαία επιλογή για τους αυτοκινητιστές, με το μερίδιο αγοράς εδώ να ξεπερνάει 
το 65%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top