Η Goodyear στους αγώνες ηλεκτροκίνησης

Πρώτος αγώνας PURE ETCR αυτό το Σαββατοκύριακο 

Goodyear αγώνες ηλεκτροκίνησης

Μετά από μια έντονη περίοδο προετοιμασίας, η πρώτη στον κόσμο αμιγώς ηλεκτρική σειρά αυτοκινήτων τουρισμού πολλαπλών εμπορικών σημάτων κάνει το ντεμπούτο της αυτό το Σαββατοκύριακο στη Vallelunga της Ιταλίας. Ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών και βασικός συνεργάτης του PURE ETCR, η Goodyear βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης αυτού του καινοτόμου νέου πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Η Goodyear εντάχθηκε στο PURE ETCR ως ιδρυτικός εταίρος όταν το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις αρχές του 2020.Με τον εναρκτήριο γύρο του Σαββατοκύριακου στη Vallelunga ξεκινά η σεζόν 2021, η οποία στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις κορυφαίες πίστες MotorLand Aragón και Hungaroring, μια πίστα δρόμου στην Κοπεγχάγη και θα ολοκληρωθεί στη Νότια Κορέα στο Inje Speedium. Η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει ειδικά κατασκευασμένα ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα από την CUPRA και τη Hyundai, καθώς και το αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί βασιζόμενο στην Alfa Romeo Giulia από τον Ιταλό Romeo Ferraris.  

Τα εντυπωσιακά στοιχεία για το PURE ETCR μιλούν από μόνα τους. Τα 100% ηλεκτροκίνητα πισωκίνητα αυτοκίνητα δεν είναι μόνο επαναστατικά ως προς το σύστημα κίνησής τους, αλλά και τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα αγώνων touring που αγωνίζονται σήμερα. Καθένα παράγει 500 kW (670 hp) από ένα κοινό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που είναι τοποθετημένο σε αμαξώματα ειδικών προδιαγραφών.  

Το αποτέλεσμα είναι γρήγορος ρυθμός, άμεση ροπή, και αγωνιστικός χαρακτήρας. Κάθε αγώνας θα έχει μέγιστο μήκος 25 χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να παρατάσσονται πίσω από τις πύλες εκκίνησης στην πίστα. Στη συνέχεια θα αγωνιστούν σε μικρές διαδρομές σε μια σειρά από γύρους μονομαχιών για να στεφθεί ο βασιλιάς ή η βασίλισσα του Σαββατοκύριακου μετά τον μεγάλο τελικό. 

Για αυτό το καινοτόμο πρωτάθλημα, η Goodyear παρέχει σε κάθε αυτοκίνητο μια ενιαία έκδοση του αγωνιστικού ελαστικού Goodyear Eagle F1 SuperSport ETCR για χρήση τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό οδόστρωμα. Η παραγωγή μιας μοναδικής σύνθεσης μείγματος ελαστικών βοηθά το PURE ETCR να επιτύχει τον στόχο του για ελαχιστοποίηση του κόστους μεταφοράς, καθώς η Goodyear μεταφέρει λιγότερα ελαστικά σε κάθε αγώνα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top