To Hyundai KONA N βάζει "φωτιά στην...άσφαλτο"

Έως το 2022 η Hyundai θα επεκτείνει τη γκάμα N και N Line σε 18 μοντέλα

Hyundai Kona N 2021 παρουσίαση

Το KONA N δεν είναι απλά η πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της Hyundai, αλλά είναι επίσης το πρώτο SUV μοντέλο Ν. Προσφέρει ένα δυναμικό συνδυασμό ευελιξίας, εκρηκτικών επιδόσεων και ρυθμίσεων προσφέροντας αίσθηση πίστας. 


Το KONA N είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα πολυμέσων 10,25 ιντσών και ψηφιακό πίνακα οργάνων επίσης 10,25 ιντσών. Διαθέτει μια αποκλειστική οθόνη head-up racing (HUD) που προσθέτει μια νέα διάσταση, όπως ένα παιχνίδι μέσα από τις συναρπαστικές λειτουργίες N ή Sport.

Ο νέος σχεδιασμός «N mode» του συστήματος πολυμέσων που προσφέρει μια gaming εμπειρία με ψηφιοποιημένα στοιχεία, παρέχει διάφορες πληροφορίες όπως ο χρόνος γύρου και οι χάρτες N track που βοηθούν στις καλύτερες «γραμμές» στις πίστες μαζί με άλλες πληροφορίες. Επιπρόσθετα, το KONA N μεγιστοποιεί την οδηγική απόλαυση χρησιμοποιώντας διάφορα εύχρηστα και ευανάγνωστα widget που προσφέρουν ενημέρωση και οδηγικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. 


Το KONA N εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο 2.0 T-GDI κινητήρα που συνδυάζεται με αυτόματο 8-τάχυτο κιβώτιο διπλού υγρού συμπλέκτη (N DCT). Το “N DCT” είναι η βελτιωμένη έκδοση του κιβωτίου 8-DCT της Hyundai, ενός οκτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη υγρού τύπου. Για να καταστεί κατάλληλο για τα μοντέλα Ν, το 8-DCT έχει δεχθεί πληθώρα βελτιώσεων στην αντοχή του, επιτρέποντάς του να διαχειριστεί τις απαιτήσεις των μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Η μονάδα ελέγχου μετάδοσης έχει παραμετροποίηση N, με ταχύτερη λειτουργία του και μια σειρά αποκλειστικών χαρακτηριστικών όπως τα N Grin Shift (NGS), N Power Shift (NPS) και N Track Sense Shift (NTS) - που μεγιστοποιούν την οδηγική απόλαυση. 

Το σύστημα κίνησης προσφέρει μέγιστη ισχύ 280ps και ροπή 392 Nm. Με το N Grin Shift, η ισχύς αυξάνεται στους 290ps (δεν διατίθεται στην Ευρωπαϊκή αγορά), μεγιστοποιώντας την οδηγική απόλαυση. Ο κινητήρας προσφέρει γραμμική ισχύ (flat power) που εξασφαλίζει υψηλή απόκριση και βέλτιστη επιτάχυνση για ακόμη περισσότερη απόλαυση στο δρόμο ή στην πίστα. Το KONA N έχει τελική ταχύτητα 240 km/h και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,5 δευτερόλεπτα, όταν είναι ενεργοποιημένο το Launch Control. 


Η Hyundai Motor προσφέρει στο KONA N το N Corner Carving Differential, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (E LSD) για τον έλεγχο κατανομής της ροπής στους κινητήριους τροχούς και βέλτιστη πρόσφυση. Επίσης, το KONA N είναι εξοπλισμένο με ελαφρού κράματος σφυρήλατους τροχούς 19 ιντσών, καθώς και με φρένα και ελαστικά υψηλής απόδοσης.

Ακόμη και στη βασική έκδοση, το KONA N διαθέτει λειτουργία Launch Control, σύστημα Variable Exhaust System και κυρίως το N Grin Control System, προσφέροντας την ίδια οδηγική απόλαυση σε όλα τα επίπεδα. Το N Grin Control System προσφέρει υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης, με πέντε ξεχωριστά προφίλ οδήγησης : Eco, Normal, Sport, N και Custom. Αυτά τα προφίλ μεταβάλλουν ανάλογα το χαρακτήρα του ολοκαίνουριου KONA N προσαρμόζοντας τις παραμέτρους λειτουργίας του κινητήρα, το ESC, τον ήχο της εξάτμισης και το σύστημα διεύθυνσης για την βελτιστοποίησή τους σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης. 


Τα επιπλέον σημεία συγκόλλησης του αμαξώματος, τα βελτιωμένα σημεία της ανάρτησης και το ενισχυμένο πλαίσιο ενισχύουν την ακαμψία και βελτιώνουν θεαματικά τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Για τη διασφάλιση άνετων και απόλυτα ασφαλών διαδρομών, το υψηλών επιδόσεων KONA N είναι εξοπλισμένο με μια πλήρη σειρά προηγμένων συστημάτων Hyundai SmartSense υποβοήθησης του οδηγού, όπως τα: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), Lane Following Assist (LFA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Alert (RCCA), Safe Exit Warning (SEW) και Smart Cruise Control (SCC). 


Έως το 2022 η Hyundai Motor θα επεκτείνει τη γκάμα N και N Line σε 18 μοντέλα. Το λανσάρισμα των νέων N και N Line μοντέλων θα περιλαμβάνει εκδόσεις σε κάθε σημαντικό segment που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των οδηγών που αγαπούν την γρήγορη οδήγηση. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top