Pirelli :Ο Gasly πήρε την παρθενική νίκη χρησιμοποιώντας και τις γόμες 

Ο ρόλος της κόκκινης σημαίας

Pirelli Gasly

Η κόκκινη σημαία στον 26ο γύρο είχε ως αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί ν’ αλλάξουν ελαστικά στα pit. Έτσι το Ιταλικό Grand Prix μετατράπηκε σε έναν αγώνα σπριντ 27 γύρων, που εκκίνησε στις 17:20 τοπική ώρα. Ο οδηγός της Racing Point, Lance Stroll, ο οποίος τερμάτισε τρίτος, επωφελήθηκε από τη διακοπή και έκανε αλλαγή «δωρεάν». Ήταν ο μόνος οδηγός που δεν είχε σταματήσει προτού εμφανιστεί η κόκκινη σημαία. Ο οδηγός της Mercedes Lewis Hamilton, εκκίνησε από την pole και οδηγούσε την κούρσα. Του επιβλήθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων stop-and-go την οποία εξέτισε μόλις εκκίνησε εκ νέου, ο αγώνας. Έχοντας τη κίτρινη μέση γόμα, εκκίνησε 1ος αλλά βρέθηκε τελευταίος μετά την ποινή. Τελικά τερμάτισε 7ος με τη λευκή σκληρή γόμα.


Είδαμε μερικές διαφορετικές στρατηγικές ελαστικών προτού εμφανιστεί η κόκκινη σημαία. Όταν ο αγώνας ξεκίνησε για 2η φορά επελέγησαν και οι τρεις διαθέσιμες γόμες. Οι πρώτοι έξι στην τελική κατάταξη επέλεξαν τη μέση γόμα για το δεύτερο μισό του αγώνα.· Δεν έγιναν άλλα pit stop μετά τη επανεκκίνηση. Ακόμη και οι οδηγοί που επέλεξαν την κόκκινη μαλακή γόμα δεν σταμάτησαν πάλι (ο Esteban Ocon της Renault τη χρησιμοποίησε για να τερματίσει 8ος).Οι καιρικές συνθήκες παρέμειναν στεγνές και ζεστές κατά την επανεκκίνηση: Θερμοκρασία περιβάλλοντος στους 30 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Πως συμπεριφέρθηκε η κάθε γόμα


· ΣΚΛΗΡΗ C2: Επελέγη από το Lewis Hamilton για το τελευταίο μέρος: Επίσης χρησιμοποιήθηκε από το νικητή Pierre Gasly στο δεύτερο μέρος, πριν την κόκκινη σημαία.
· MEΣΗ C3: Χρησιμοποιήθηκε από τους περισσότερους οδηγούς στην επανεκκίνηση. Συνδύασαν έτσι ταχύτητα και διάρκεια ώστε να πραγματοποιήσουν ένα βιαστικό σπριντ ως τον τερματισμό του αγώνα.
· ΜΑΛΑΚΗ C4: Χρησιμοποιήθηκε από τους οδηγούς της Alfa Romeo και τον οδηγό της Renault, Esteban Ocon στο δεύτερο μισό του αγώνα, μετά την επανεκκίνηση. Επίσης μ’ αυτή εκκίνησαν οι δέκα πρώτοι στην αρχή του αγώνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top